I anledning af den europæiske Get Online Week i uge 13 afholder Sorø Kommunes Borgerservice og Sorø Bibliotek en række kurser, hvor du kan lære mere om internettet og dets muligheder.

I Danmark er der omkring en halv million voksne mennesker, der aldrig har været på nettet – og når mere og mere foregår digitalt, kræver det en indsats at få alle med. Derfor deltager Sorø Kommune i EU’s kampagneuge Get Online Week. Kampagnen foregår i de fleste europæiske lande og har til formål at hjælpe borgerne med at tage de første digitale skridt og opdage internettets muligheder.

Kommunen og Biblioteket i både Sorø og Dianalund afholder flere kurser og åbne IT-dage i løbet af ugen, hvor du som borger bl.a. kan lære at oprette en mail-adresse, se hvordan du kan bruge borgerservice på nettet eller høre om de digitale muligheder for seniorer. Der er gratis adgang (der kræves dog tilmelding til nogle af dem) og alle er velkomne.

Kurserne er:

26.-30. marts: Senioruge i Borgerservice. Bare mød op i Borgerservices åbningstid og få hjælp til fx NemID og straXen. Hør også om hvad du som senior egentlig kan bruge den digitale borgerservice til. Sorø Rådhus.

27. og 29. marts: Mød det offentlige på nettet v/Borgerservice. Lær mere om straXen, om hvordan dit NemID kan bruges i kontakten med det offentlige og om den digitale, offentlige service. Sorø Rådhus, kl. 10-12. Tilmelding nødvendig hos Conni Patij eller Marianne Hansen på 5787 6000.

27. marts: Bliv bedre til Bibliotekets søgebase. Lær mere om at udnytte søgebasen, når du vil bestille materialer på Biblioteket og om de andre muligheder, du har adgang til deri. Sorø Bibliotek, kl. 10-12. Tilmelding nødvendig hos Biblioteket på 5787 7000.

29. marts: Opret en gratis e-mail og lær at bruge den. Du lærer at oprette en gratis Gmail og vil høre om hvordan du bruger den. Sorø Bibliotek, kl. 10-12. Tilmelding nødvendig hos Biblioteket på 5787 7000.

29. marts: Åben café med straXen og Bibliotekets søgebase. Her kan du komme med dine spørgsmål om både kommunens digitale selvbetjeningsløsning og dine muligheder for at søge i Bibliotekets materialer. Bare mød op på Dianalund Bibliotek, kl. 10-12.

30. marts: Åben IT-café. Hvordan skriver jeg på computeren? Hvad er en browser? Hvordan fungerer mapper? Hvis du har spørgsmål i den retning, så kig forbi Biblioteket og få hjælp til at bruge din computer. Sorø Bibliotek, kl. 10-12.
Både Biblioteket og kommunen holder løbende forskellige kurser, så følg med i pressen. Der er også altid hjælp at hente i Borgerservice, hvor du kan høre om fx selvbetjeningsløsningen straXen, flyttemelding og bestilling af sundhedskort. Husk dit NemID, når du går i Borgerservice.