affaldplus

Her i Sorø er der mange gode muligheder for at aflevere din gamle elektronik til genbrug. Det er Affaldplus der står for affald og genbrug i kommunen. På for eksempel genbrugsstationen på Metalvej 15, kan du komme af med mere end 40 forskellige typer affald og 89% af affaldet bliver genanvendt til nye produkter.

Sorø kommune har lavet rigtig smart ordning, hvor det er muligt at aflevere sit mindre elektroniske affald sammen med det almindelige skrald. Det elektroniske affald skal bare puttes i en gennemsigtig frysepose og så lægges ovenpå skraldespanden. Så tager skraldemanden det med når den kommer. Dermed behøver du ikke engang at forlade dit hjem, for at aflevere mobiltelefoner, elektronisk legetøj, barbermaskiner og så videre.

Ved de fleste glascontainere rundt omkring i Sorø er der også opstillet batteribokse. Dermed kan du hvis du alligevel skal ned og handle, tage batterier med dig og aflevere det på vejen. Du kan også aflevere batterierne i en frysepose på skraldespanden. Elektronik og batterier skal dog være i to forskellige fryseposer.

Der findes forskellige genbrugsforretninger i Sorø. Disse tager imod din elektronik der ikke er gået i stykker. De bliver især glad for legetøj, konsoller, lamper og og meget andet.

Hvis du i stedet ønsker at sælge din elektronik er DBA.dk, Guloggratis.dk og Facebook-sider et godt sted at starte. På Facebook findes der både salgsider og “Gives-væk-sider” for Sorø og omegn. En side hedder eksempelvis “KØB-SALG-BYTTE I SORØ”.

Elektronikfirmaet Mytrendyphone.dk har lavet en infografik som har fokus på genbrug af elektronik og hvor skadeligt det er for miljøet, hvis ikke man genbruger. MyTrendyPhone går meget op i miljøet og ønsker at gøre mere opmærksom på hvor simpelt og let det faktisk er at aflevere elektronikken uden at det skal koste dig hverken tid eller penge. Du kan se infografikken nedenfor.

Elektronisk affald