En af nutidens mest fremtrædende klavertrioer, Eggner Trio, lægger vejen forbi Sorø Klosterkirke onsdag den 23. juli. Kl. 20.00 starter koncerten, der er den fjerde i dette års Sorø Internationale Musikfestival.

Eggner Trio består af de tre brødre Georg (violin), Florian (cello) og Christoph Eggner (klaver) fra Østrig. Trioen optræder jævnligt på koncertsteder som Wigmore Hall London og Koncertgebouw Amsterdam, og da de vandt the Melbourne International Chamber Music Competition i 2003 har trioen vundet stor internationale berømmelse og givet koncerter over det meste af verdenen.

I 2006 deltog trioen i en serie af koncerter kaldet Rising stars i de store koncerthaller som Carnegie Hall, Cité de la musique Paris, Festspielhaus Baden-Baden, Kölner Philharmonie, Mozarteum Salzburg, og Musikverein Wien.

Kommende koncerter inkluderer både Wigmore Hall London, Musikverein Vienna og Festivalen Mecklenburg-Vorpommern samt turner til New Zealand, Australien og USA er planlagt.
Sideløbende med kammermusikaktiviteterne har trioen også optrådt solistisk i bl.a. triplekoncerten af Beethoven og Martinu med blandt andre Orchestra Filarmonica dell’Umbria, Tasmanian Symphony Orchestra og Tonkünstler-Orchester Niederösterreich.

Trioen har indspillet 2 CD’er.????????????????

Georg Eggner spiller på en violin af Joseph Gagliano (1779) og Florian Eggner på en cello af Carl Richter (1907). Christoph Eggner må nøjes med Steinwayflyglet i Sorø Klosterkirke.

Program:

J.N. Hummel (1778-1837): Trio Es-Dur, op. 96
1. Allegro con spirito
2. Andante quasi Allegretto
3. Rondo alla Russe. Allegro vivace
G. Fauré (1845-1924): Piano Trio i D mol op. 120
1. Allegro ma non troppo
2. Andantino
3. Allegro vivo

Pause

F. Schubert (1797-1828): Trio i Es-Dur (ubrudt version), op. 100/D929
1. Allegro
2. Andante con moto
3. Scherzo, Allegro moderato
4. Allegro moderato