petriMidt under den kommende Sorø Jazzfestival 19.-26. juli 2015 møder den verdensberømte klassiske blokfløjtenist Michala Petri den fremtrædende jazz-pianist Carsten Dahl sammen med kontrabassisten Jimmi Roger Pedersen i en storslået koncert.

Det sker i Sorø Klosterkirke onsdag aften den 22. juli. Koncerten er blevet til takket være samarbejde mellem de to Sorø musikfestivaler. Tidligere har de bare præsenteret levende musik hver for sig, men er i år blevet enige om at koordinere koncertprogrammerne.

Michala Petri er en af vor tids mest fremragende virtuoser på blokfløjte. Det lille instrument anvendes navnlig i barokmusikken, men Michala Petri kan med sit fantastiske talent trylle toner frem i alle genrer – også de vildeste jazzimprovisationer. Koncerten i Klosterkirken forventes således at bevæge sig fra stramme kompositoriske stykker til løse improviserede afsnit, hvor musikerne vover sig rundt i de forskellige stilarter.

Pianisten Carsten Dahl er en af nyere dansk jazz betydeligste og mest originale skikkelser. Skønt selvlært har han udviklet en fænomenal beherskelse af tangenterne og evner ikke ulig den berømte kollega Keith Jarret at skabe lange tematiske forløb i strømme af improvisationer. Carsten Dahl har spillet sammen med en lang række kunstnere og vakt særlig opmærksomhed i samspil med Lennart Ginman og Thomas Blachman og Palle Mikkelborg. Sidste år udgav han sin egen nyfortolkning af Bachs berømte Goldbergvariationer – og opnåede et rekordsstort salg af album. De blev solgt i Tiger butikkerne. Carsten Dahl har siden 2012 også været professor ved Rytmisk Musikkonservatorium.

Jimmi Roger Pedersen er en af Danmarks mest virtuose bassister. Gennem 15 år turnerede han i udlandet med pianisten Horace Parlan og solister som Benny Bailey, Al Grey og Lee Konitz. Han har samtidig indspillet over 100 plader og blev i 2009 nomineret som bedste solo instrumentalist ved JPF Music Awards in Nashville, USA. Jimmi Roger bosatte sig for nogle år siden i Sorø og har de senere år især arbejdet med solokoncerter og komposition.

Klassisk møder jazz: Michala Petri, fløjte, Carsten Dahl, piano, og Jimmi Roger Pedersen, bas (i samarbejde med Sorø Klassisk)
Onsdag 22. juli kl. 20.00 (programintro kl. 19.45)
Sorø Klosterkirke
Entré: 145 kr.
Reservation: www.billetnet.dk