Kirsten Schmidt er indehaver af Acalls, som tilbyder telefonpasning, kalenderbooking, mailovervågning og kontorservice for små og mellemstore virksomheder. 

På hvilken årstid synes du Sorø tager sig bedst ud?
Om foråret, når bøgen springer ud.

Sorø Kommune har lige ansat en ny bosætningskonsulent, Mette Kaae – hvad bør Sorø gøre for at få flere til at bosætte sig i byen?
Sorø har jo den skønneste natur og ikke langt til hverken København eller Fyn. Her er rigtig mange gode indkøbsmuligheder og specialforretninger. Jeg bor selv i Slagelse kommune, men min virksomhed ligger i Sorø i Energiens Hus, et driftigt hus, med mange forskellige virksomheder. Jeg handler stort set alt i Sorø, både dagligvarer, tøj og gaver m.v.

Der er brug for større fokus på de virksomheder, der findes i kommunen. Der findes jo mange forskellige større og mindre virksomheder, og måske skulle der sættes mere fokus på jobmuligheder her i kommunen og mulighed for opstart af egen virksomhed. Sorø ligger jo dejlig centralt, så det kan jo være interessant for både fynske og jyske virksomheder, der ønsker at etablere sig på Sjælland.

Siger man Sorø, da siger de fleste Sorø Akademi eller Ankerhus……men Sorø er jo så meget andet.

Kommunen har også ansat en erhvervskonsulent – Peter Fjerring. Har du nogle gode råd til ham?
Kender ham ikke! Mere synliggørelse, f.eks. i form af nyhedsbreve til virksomheder kunne være en mulighed. Omdeling af lokalavisen til alle virksomheder; her i Energiens Hus ligger de kun til gennemsyn i receptionen…hvis der har været skrevet noget i den omkring ansættelse af Peter Fjerring, har jeg ikke set det.

Flere butikker og kulturinstitutioner i Sorø fejrer halloween – gør du?
Nej, det siger mig ikke noget.

I Sorø starter juleforberedelserne allerede primo november – hvornår og hvordan starter du juleriet?
Personligt går jeg ikke så meget op i det at holde jul, men nyder da alligevel den hygge der følger med.

Kirsten Schmidt