Kongsgaardens Venner glæder sig til at byde alle gæster indenfor til traditionel Julestue på vores gamle gård søndag den 3. december kl. 11-16. Hertil hører velkendte aktiviteter, hvor Broby Spillemændene leverer julemusik mens Kongsgaardens Venner koger klejner og bager gode råd på brændekomfuret, sælger julelotteri og syltede ting fra egen have samt serverer gløgg og æbleskiver i Loen.

Der er mange flittige stadeholdere, som igen i år stiller op med boder fyldte med julepynt, dekorationer, smykker, trædrejerier, strik, portvin, kniplinger, lys og andre gode sager. Der er samtidig flere nye stadeholdere som kommer med kunsthåndværk, honning og stærke drikke. I stuehuset er juletræet pyntet og kravlenisserne hængt op, så de satser på det gode kendte og på nye oplevelser, når de skal have alle gæster i julehumør.

De flittige frivillige har selvfølgelig også julepyntet den gamle gård med lyskæder omkring gårdspladsen og brændende fakler. Målet er at gården skal summe af julestemning og -hygge, så alle besøgende går småsyngende hjem fra Kongsgaarden med favnen fuld af jule- og værtindegaver samt lækre ting til at forsøde egen og andres tilværelse med.

Kongsgaarden Vester Broby
Strandvejen 11
Vester Broby
4180 Sorø

Foto: Kongsgaarden