DR Sjælland igen i år Julens By. Sidste år vandt Bogø titlen under temaet: Rummelighed. I Juleevangeliets ånd leder DR Sjælland i år efter en by, som har en stald eller et herberg, tre vise mænd samt en gravid med et potentielt julebarn på vej.

Nominer din by senest den 13. december på en mail til Søren Geisler på sgei@dr.dk. Skriv en begrundelse for, hvorfor det lige netop er Sorø, der er Julens By 2013, og send gerne billeder med.

DR Sjælland skriver:

Der er naturligvis åben for en fri fortolkning af, hvem der er byens tre klogeste mænd. Er det borgmesteren; købmanden, der har en mening om hvad som helst og gerne deler den med kunderne; slagteren, der har de bedste råd og tip, når det gælder mad og opskrifter; er det familien, der har besluttet at bygge et 0-energi-hus; eller er det byens ungkarl, der har valgt at leve helt uden kvinder…?

Ligeledes er der muligheder for fri fortolkning af rammerne for en stald eller et herberg. Og så håber vi, at byen også kan levere en vordende mor med termin i dagene omkring 24. december.

Julens By blev første gang kåret i 2003, hvor Sakskøbing vandt. I tidens løb er Nakskov, Holbæk, Ringsted, Maribo, Sorø og altså Bogø løbet med titlen. Mandag den 16. december bliver Julens By fundet og afsløret live i P4 Morgen.

Udsendelsen fredag den 20. december er dedikeret til Julens By 2013, og derfor flytter hele P4 morgen studiet til byen, hvor julestemningen skal strømme ud af æteren fra 6-10.

Der er altså fokus på Julens By hele morgenen, hvor DR skal have en masse gæster fra byen i radioen bl.a. private, fremtrædende personer, borgmesteren, erhvervsdrivende mv.

Juletræet tændes i Sorø
Juletræet tændes i Sorø