LED (light-emitting diode) er en teknologi, der har medført at belysning i bogstaveligste forstand skal ses i et helt nyt lys. Det gælder også julebelysningen, hvor det med LED er blevet meget billigere og energibesparende at lyse julemåneden op. I år har Sorø Julefond søgt og fået midler fra mange lokale virksomheder og også enkelte borgere, hvormed det har været muligt at indkøbe moderne og miljøvenlige LED-dekorationer.

Foto: ABW

Sorø Julefond vil gerne først og fremmest takke alle der har støttet økonomisk, så Sorøs julebelysning langt om længe kunne opgraderes, hvormed julen blev grøn på mere end én måde. Her kan du se hvem der har støttet julebelysningen i år.

Den nye julebelysning er leveret og monteret af firmaet MK Illumination i Ringsted, og Sorø Julefond vil gerne takke for det gode samarbejde. Desuden rettes en stor tak til Sorø Handel & Service, der har solgt støttebeviser til julekuglerne, samt Sorø & Friends og alle de frivillige, der har hjulpet med at bygge og bemande julebyen på Torvet. Sorø Julefond retter en særlig tak til Sorø Kommune, som tænder, slukker og betaler for strømmen. ”Vi håber der næste år bliver mulighed for at have lysene tændt i længere tid. Det gav mening med de gamle pærer at spare på strømmen, men nu hvor det er LED, kan vi give den lidt mere gas”, siger Karsten Sabransky.

Endelig vil Sorø Julefond gerne takke de mange, der har rost den fælles indsats på f.eks. de sociale medier. ”Sorø har aldrig været smukkere”, lyder en af mange positive kommentarer. Der har selvfølgelig også været kritiske bemærkninger, og næste år bliver der rettet op på nogle af de ting, der kunne være bedre. Der er bred enighed om, at julekuglerne i guirlanderne er en stor forbedring. ”Men vi arbejder på at der monteres flere lysende dekorationer andre steder end i bymidten”, siger Karsten Sabransky. ”Vi har valgt at holde udtrykket klassisk, uden farver, blink og ’special effects’, men lidt fornyelse må der gerne ske fra år til år, og hvem ved, måske er der næste år røde julehjerter i juletræet.”

Sorø Julefonds bestyrelse udgøres af Karsten Sabransky (Formand), Bjarne Stenbæk (Næstformand og sekretær) og Morten Lind (kasserer). Signe Dahl Lumholt (webmaster) og Bettina Nielsen er suppleanter. På billedet ses Bettina, Karsten, Bjarne og Signe. Foto: Henrik Olsen

Bliv medlem
Det kræver både penge og mandskab at fastholde Sorø som ’Vestsjællands hyggeligste juleby’. Alle som kan bidrage, uanset på hvilket niveau, også med ideer, er hjerteligt velkomne i foreningen.

Kontingentet er fastsat til 200 kr. årligt, som indbetales på:

Mobile Pay
box79422
!Det er vigtigt du skriver box foran de 5 tal!
Skriv venligst ‘kontingent’ i kommentarfeltet.

De støtter julebelysningen

De nye julekugler
Hørkram
EDC Selandia Sorø
Nyrup El
Grøn Ventilation
Sorø VVS
AcaPella
Sydbank
Danbolig
Sparekassen Sjælland
Øjensynlig
Mis Recyling
Sorø Kommune
Skov & Have
Røde Kors

Støttebeviser
Nybolig
XL-Byg Sorø Trælast
Skomageren
Advokatgaarden
Sorø Akupunktur & Qi Gong
Soraya Hudpleje
Steffens Vinduespolering
Dit Sorø
Tandlægehuset
Beauty by Thinne
Sorø Museum
Klinik for fodterapi
Buch Haircut
Støvlet Katrines Hus
Salon B
Guldregn
MM Design
Butler Vin
Lis Gunde
Sorø Blomstercenter
Thiele
Sorø Avis
Øjensynlig
lmerco
Skoringen
Johs. Clausen
Lange Guld Sølv Ure
GF Forsikring
Fam. Ægir
Kiropraktor.com
Frisør AcaPella
Valencia
Meisner & Wendel
Cafe Luccas
Svegård Bog & Ide
El-salg Sorø
Sy & Rens
Frisør Bente Design
Salon Elegance
Bruuns Frisør
Acacia
Sorø Radio
Kok & Co Jeans House
Sejers Bageri
Emils Chokolade
Fred. Jensen & Søn
B&O Sorø
Røde Kors
InBetween
Sir Brian
Georg Ejlersen & Søn
Bedemand Haack
Victoriateatret
Sorø Apotek
Sjællandske Medier
REMA1000
Saxe Midtsj. Knallertservice
Annette Bach Laursen, borger
Sanne Hansen, borger