Totalt overrumplede har Sorø Jazzens arrangører modtaget besked om, at årets kulturpris er tiltænkt jazzen. “Vi må gribe til Holbergs gode gamle Jeppe, knibe os i armen og spørge, om vi mon drømmer eller er vågne”, fortæller Allan Aistrup. Jo, den er god nok, læs selv herunder den pressemeddelelse, byrådet har udsendt:

Sommer, solskin og god musik. Uge 30 er blevet synonym med jazz i Sorø Kommune, og hvert år genlyder kulturinstitutioner, spise- og spillesteder af muntre jazztoner.

Det startede i 2013 med en god idé. Den daværende turistchef Jesper Nygaard ville lave en jazzfestival i Sorø. Heldigvis kunne både fonde, de lokale kulturinstitutioner, spisesteder og kommunen se perspektiverne i det. Han allierede sig med jazzkenderen Allan Aistrup, og i dag har festivalen vokset sig stor – i såvel størrelse som i soranernes bevidsthed. Sorø Jazzfestival er blevet et trækplaster med udsolgte koncerter hvert år.

Mere end 100 jazzmusikere fra ind- og udland har spillet til Sorø Jazzfestival i 2013, 2014 og 2015, der er kendt for sin høje kvalitet, variation og evne til at parre jazzorkestrene med spillestederne på skønneste vis.

Tvedes gamle Rådhus fra 1880 på Torvet i Sorø

Kulturpris 2015
Kultur og Fritidsudvalget ønsker at anerkende Sorø Jazzfestival for det store stykke arbejde med at udbrede jazzen i Sorø Kommune. På kort tid har festivalen udviklet sig til at blive et kulturelt fyrtårn af de store, og sat Sorø Kommune på det kulturelle landkort. Derfor faldt valget på Sorø Jazzfestival, da udvalget skulle beslutte, hvem der skal modtage dette års kulturpris.

Om kulturprisen
Kulturprisen gives hvert år til en person, forening eller institution, som har gjort sig særligt bemærket på det kulturelle område. Det er Kultur- og Fritidsudvalget, som hvert år vælger, hvem der skal modtage prisen, som foruden hæder og ære er på 5.000 kroner. Prisen blev første gang uddelt i 2007.

Prisen overrækkes ved et arrangement onsdag den 11. november kl. 18.00, i Byrådssalen i Tinghuset, Torvet 2 i Sorø.