Sorø Jazzfestivalen overgik sig selv i ugen der gik. Da den sidste koncert med Swingstyrke7 søndag aften var færdigspillet på Hotel Postgaarden foran 250 begejstrede tilhørere havde flere end 3300 gæster besøgt festivalen. Det er en publikumsfremgang på mere end 30 pct. i forhold til sidste års jazzfestival.

”Alle er glade og tilfredse, både musikerne, spillestederne og ikke mindst gæsterne, der strømmede til vores jazzfestival”, siger turistchef Jesper Nygaard fra SET (Sorø Event & Turist), der for anden gang i år havde arrangeret jazzfestival med 25 koncerter på 17 forskellige spillesteder i Sorø Kommune.

Snorre Kirk kvintet spillede for fulde huse på Kongskilde
Snorre Kirk kvintet spillede for fulde huse på Kongskilde

”Alt er forløbet uden problemer og med knaldgodt vejr hele ugen. Vi havde udvidet festivalen fra sidste års 16 koncerter til 25 i år, og festivalen favner hele kommunen fra Stenlille i nord til Vester Broby i syd. Harboes Gourmetbryggeri er gået med som hovedsponsor, og Sorø Avis har bakket op med en festivalavis, der blev trykt i 25.000 eksemplarer. Desuden har Sorø Kommune, cirka 20 andre sponsorer og Kunstrådet været med til at løfte opgaven,” tilføjer Jesper Nygaard.

Ud over Valby Bakke

Projektlederen for jazzfestivalen Allan Aistrup supplerer: ”Det har været et skønt publikum og nogle fantastisk inspirerede musikere. Ved samtlige koncerter er orkestrene blevet klappet ind til ekstranumre, og der er undervejs blevet spilllet jazz i verdensklasse. Vi har virkelig fået jazzen ud over Valby Bakke og placeret Sorø som Sjællands jazzby nummer ét.”

Både fra publikum og musikere har der i festivaldagene lydt mange opfordringer til at fortsætte Sorø Jazzfestival til næste år, og der er allerede sat kryds i kalenderen i dagene 19.-26. juli 2015. Arrangørerne vil derfor i den kommende tid arbejde videre med at finde grundlag for at gentage succesen.