Musik har fået en fremtrædende plads på programmet for Dianalunds lille kulturoase Kunstnergaarden. Stedet, der er skabt af frivillige ildsjæle i den firelængede bondegård, som billedkunstneren Lars Saltofte Larsen beboede til sin død i 1999, er ellers lagt an på udstilling af skulptur og maleri samt et arbejdende stenhuggerværksted.

Lokalerne, stemningen og den omgivende smukke natur har samtidig vist sig som en ideel ramme for jazzkoncerter. Gang på gang har musikken tiltrukket et publikum så levende lydhørt, at musikerne har oplevet det som et ekstra vitamintilskud – ”virkelig en stor fornøjelse”, ”sikke en eftermiddag”, ”tak til et så entusiastisk publikum”, skrev de efter den seneste koncert i marts.

Lørdag den 30. april kl. 19.00 sker det igen. Den amerikanske trommeslager Alvin Queen besøger Kunstnergaarden sammen med det forbløffende danske stortalent på klaver Zier Romme og bassisten Ida Hvid. Det gælder en hyldest til den legendariske pianist Oscar Peterson (1925-2007). Koncerten byder på klassisk kammerjazz som mesteren selv dyrkede det – dynamisk swingende, gnistrende groovy, sjælfuldt og melodisk.

Alvin Queen, 65 år, er sidste overlevende fra Oscar Peterson’s berømte trio, hvor danske Niels-Henning Ørsted-Pedersen samtidig spillede bas. De turnerede sammen i tre år. Nu er både mesteren selv og NHØP borte, men de udødelige jazzhits lever videre. Bare nævn ”Hymn to freedom”, ikke sandt! Alvin Queen er i Danmark for at genoplive musikken i selskab med det danske stortalent Zier Romme Larsen. Han er kun 22 år, men har allerede udviklet en så formidabel teknik ved tangenterne, at det ikke lader forbilledet meget efter.

Efter at have spillet beskedne roller som pianist i mindre bands blev Zier Romme for alvor opdaget sidste efterår og hevet ind til det ene engagement efter det andet på hovedstadens førende spillesteder, Montmartre, La Fontaine og Charlie Scotts. På bas har trioen den rutinerede Ida Hvid. Hun er bl.a. kendt fra Niels Jørgen Steens band, Nulle og Verdensorkestret, ligesom hun har spillet med Ben Besiakov, Frands Rifbjerg og Jesper Løvdal.

Læs mere her