Det bliver blå jazz så skøn som fuglenes sang, når Snorre Kirks kvintet med sax og trompet i front fredag den 25. juli kl. 19.00 intonerer deres fedt swingende bluestoner på Kongskilde Friluftsgård i Tystrup-Bavelse Naturpark. Stedets dynamiske vært og køkkenchef René de la Cruz åbner sin velplejede terrasse og de smukke gamle bygninger for denne musikoplevelse. Og tag ikke fejl af at det kaldes en ”friluftsgård”. Der er tale om en elegant restaurant med et udsøgt køkken.

Jan Harbeck på tenor og Tobias Wiklund på trompet foran Snorre Kirk ved trommerne.
Jan Harbeck på tenor og Tobias Wiklund på trompet foran Snorre Kirk ved trommerne.

Snorre Kirk er norsk. Han spiller trommer og er samtidig arrangøren, der driver sit band frem med en energi og originalitet, der minder om forbilledet Charles Mingus, tilsat en solid omgang messengerlyd. Snorre Kirk er med god grund blevet en efterspurgt gæst på internationale jazzklubber og festivaler, hvor han f.eks. har spillet med Jesper Thilo, Mads La Cour, Hugo Rasmussen og vokalisterne Sidsel Storm og Malene Mortensen. Sit store gennembrud fik han i 2012 med albummet “Blues Modernism”, der gik rent ind hos lytterne. Musikken er stilren swingblues med tydelig inspiration fra store mestre som Duke Ellington, Charlie Mingus og 1950’ernes unge Miles Davis. Albummet blev nomineret til “Årets Jazzudgivelse” ved Danish Music Awards og blev flot placeret på Top 10.

Med sig har Snorre Kirk et stjernespækket skandinavisk hold med den fremragende tenorsaxofonist Jan Harbeck i front. Med mere end 20 udgivelser bag sig og en nyvunden Bent Jædig-pris i bagagen tilhører Harbeck superligaen af yngre danske jazzmusikere. På trompet er svenskeren Tobias Wiklund, på klaver Magnus Hjort og på bas Lasse Mørck.

Snorre Kirk kvintet: Jan Harbeck (ts), Tobias Wiklund (tp), Magnus Hjort (p), Lasse Mørck (b), Snorre Kirk (dr).

Fredag 25. juli kl. 19.00

KONGSKILDE FRILUFTSGÅRD, Skælskørvej 34, 4180 Sorø

Entré: 100 kr. eller incl. buffet med højrebsbeuf m.m.: 250 kr.

Reservation, tlf. 3282 0070, rc@d-kf.dk, www.kongskildefriluftsgaard.com