Med en forrygende udgave af Art Blakey’s ”Blues March” fik Tribute to Blakey Kvintetten mandag i Vesthhuset publikum til at rocke og klappe, så temperaturen steg faretruende i lokalet. Dagen forinden bød digteren Nicolaj Stochholm til tonerne af Reverse Trio på chokerende frivol lyrik fra en digtsamling så ny, at Gyldendal først sender den ud til september, da han åbnede jazzfestivalen på Holberg Museet. Tilsvarende kan også i resten af jazzfestivalugen loves spændende stærkt varierede oplevelser fra jazzens herligt skabende verden. I dag, tirsdag, mødes to kvindelige musikere fra Japan og Estland kl. 14.00 til koncert på Kunstmuseet og kl. 15.00 byder Victoria Teatret på soransk kammerjazz tilsat levende korstemmer.

jsMellem festivalens kommende koncerter er der for eksempel også kanonjazz i svellehuset på Kongsgaarden i Vester Broby. Det er altsaxofonisten Jens Søndergaard (foto), som sammen med trompetisten Henrik Bolberg lørdag eftermiddag kl. 15.00 kommer med en kvintet og giver opvisning i den berømte Canonball Adderleys (1928-75) lækkert inciterende stil. Det er flydende rytmisk bebop tilsat elementer af blues, gospel og soul. Adderley havde gennem mange år en kvintet med sin bror Nat Adderley på trompet og Adderley brødrene kom også i 1960’erne til Danmark, hvor den unge Jens Søndergaard oplevede musikken og aldrig rigtig slap den…

Henrik Bolberg og den nu 70-årige Jens Søndergaard er hver for sig store navne i den danske jazzstrøm. Begge kan smykke sig med fine anerkendelser og vellykket samspil med adskillige internationale jazzsolister. De to blæsere er garanter for udadvendt swing og bebop, og deres rytmegruppe er bestemt heller ikke kedelig. På klaver har de den unge Thomas Bornø, som for et par år siden brød igennem med nominering som ”årets danske jazznavn”, på bas den humørfyldte svenske veteran Lasse Lundström og på trommer den sikre Dennis Drud, der har spillet med både Wynton Marsalis, Bent Jædig og Tomas Franck.

Lørdag den 25. juli 2015 kl. 15.00.
Søndergaard / Bolberg Kvintet: Henrik Bolberg, trompet, Jens Søndergaard, altsax, Thomas Bornø, klaver, Lasse Lundström, bas, og Dennis Drud, trommer.

Kongsgaarden, Strandvejen 11, Vester Broby, 4180 Sorø

Entré: 125 kr. Reservation: e-mail: bringgaard@c.dk, tlf. 40 433 433

www.kongsgaardenbroby.dk