”Kan I dog ikke finde større lokaler til jazzen”, vrissede nogle af de frysende folk, som ikke kunne komme ind at lytte til weekendens vinterjazzkoncerter i Sorø. For både på Comwell og Kongskilde var der propfuldt af gæster, der klogeligt havde reserveret i forvejen. Bedre bliver det ikke nu på lørdag eftermiddag, når sangerinden Cathrine Legardh optræder på Kunstnergaarden i Dianalund. Her meldes allerede om venteliste.

Jazzpromoter Allan Aistrup introducerer bandet på Kongskilde

Succes’en skyldes ikke mindst, at jazzinteresserede strømmer til fra både Ringsted og Slagelse. Det er overvejende +50 generationen, der fylder op, men unge mennesker og børnefamilier er også mellem de deltagende. Barnestemmer blandede sig således med de voksnes tunge klapsalver, da publikum søndag på Restaurant Kongskilde kvitterede for basunisten Lea Nielsens humørfyldt gyngende swingkoncert med stående bifald.

Sorø Vinterjazzen fortsætter til og med 20.-21. februar med koncerter på Sorø Kunstmuseum og Café Tre Konger, hvortil der endnu kan reserveres plads:

Fredag 20. februar kl. 18.00: Hans Ulrik Quartet ’14. Tenorsaxofonisten Hans Ulrik med sin ny kvartet med Jacob Christoffersen, klaver, Kasper Vadsholt, bas, og Anders Mogensen, trommer
SORØ KUNSTMUSEUM, Storgade 9, 4180 Sorø
Tlf. 57 83 22 29, info@sorokunstmuseum, www.sorokunstmuseum.dk
Entré: 225 kr. incl. tapasanretning og én genstand (venneforeningsmedlemmer: 175 kr.)
Entre (fra 18.45) excl. spisning 125 kr. (venneforeningsmedlemmer 85 kr.)

Lørdag 21. februar kl. 19.30: ”Buds Buddies” – Mads Søndergaard Trio spiller musik af en af jazzhistoriens helt store stilskabende pianister Bud Powell med Claus Kaarsgaard, bas, og Andreas Fryland, trommer.
CAFE TRE KONGER, Østergade 12, 4180 Sorø, tlf. 57 83 41 14, www.cafetrekonger.dk , e-mail: britt@cafetrekonger.dk
Entré: 75 kr. eller entré incl. Jazzbuffet med forretter, hovedretter og desserter: 279 kr.

Vinterjazzen i Sorø støttes af Sorø kommune, Statens Kunstfond, Brand af 1848 Fonden samt ea unique butikken og Gourmetbryggeriet som sponsorer.