Ulla Pii Knudsen er 36 år, mor til 3, og bosat i Sorø. Hun er indehaver af www.movinmom.dk, som tilbyder sunde løsninger og forandringsprocesser til kvinder, primært kvinder der har født. Derudover er hun massør, Psykomotorisk terapeut, instruktør og underviser.

Gør du noget for at markere foråret i dit hjem eller i din have?

Ja. Jeg elsker foråret! Jeg rydder ofte ud i gemmerne herhjemme, og til forår bliver jeg altid inspireret til at skille mig af med det, vi ikke kan bruge længere. Det er ligesom overgangen til noget nyt. Det er lige før jeg mener, der skulle oprydning og udsmidning på skoleskemaet, for det er sådan en god måde at få energi på og komme videre i sit liv.

Jeg er meget glad for blomster. Og indenfor fejrer jeg med buketter i forårsfarver. Udenfor signalerer mine krukker årstiden. Her kommer der i løbet af marts og april fine løgplanter og andet lækkert.

Hvordan fejrer du påske?

Det handler meget om at være sammen min mand og vores 3 børn. Tage nogle lange morgener og hygger os. Palmesøndag er vi altid til fernisering på Ankerhus, hvor der er ‘De 12 soraneres’ forårsudstilling. Her har min mor, som er billedkunstner, udstillet de sidste 6-7 år. Påskesøndag er vi altid til frokost og ude og finde æg i mine forældres have. Ellers prøver vi at få set den resterende familie og venner i påskedagene.

Hvilken film så du sidst i Victoria Teatret?

Jeg er bange for, at det er lang tid siden, jeg har været i biografen. Sidste gang så jeg ‘Min søsters børn vælter Nordjylland’ sammen med min datter og hendes veninde. Jeg skal vist snart afsted igen….

Tager du del i foreningslivet?

Ganske lidt. Men jeg er Zumba-instruktør i SOR og deltager i diverse arrangementer, som SOR arrangerer. F.eks er der Opvisning i SOR lørdag den 24. marts, hvor man kan tjekke de forskellige hold ud.

Hvad synes du, der skal bygges på den gamle dyrskueplads?

Som udgangspunkt, synes jeg ikke der skal bygges noget. Det er rart at have luft og plads til at boltre sig. Men muligvis kunne man få flere til at opdage pletten, hvis der blev bygget en fed legeplads. En kreativ legeplads, der inviterede både børn og voksne til at lege.

Hvad kan Sorø gøre (mere af) til glæde for byens børnefamilier?

Jeg synes virkelig, at Handelstandsforeningen, Sorø Turist- og Erhversråd og butikkerne i bymidten gør meget for at skabe liv og fest i Sorø. Jeg tænker på det fine samarbejde, der er butikkerne i mellem til højtiderne og i ferier, flotte arrangementer når der er ‘fest i gaden’ og ikke mindst Barda.

Til gengæld har jeg altid savnet legepladser i bymidten. Som små oaser hvor alle kan lade lidt op under indkøb, på vej hjem fra institution eller noget helt tredje. De må meget gerne invitere både voksne og børn til leg, så vi får noget mere leg i bybilledet.

For mig har det været meget ærgeligt at se den udvikling, Holberg Arkaden har været igennem. Jeg synes, det har været en stor fejl at flytte stort set alle dagligvareforretninger væk fra centrum. Det gav noget liv. Jeg ønsker mig en Irma i arkaden, hvor man kan købe lidt andre varer, end man kan i vores andre gode dagligvarebutikker.

Jeg savner også at kunne slå ‘aftensmad’ sammen med andre indkøb i centrum, uden at det bliver den helt store tur med børn på cykel ved siden af, skoletasker, madpakker, flyverdragter og så videre. I arkaden kunne der også være noget for børnene at boltre sig i, på, under, over, igennem… Derudover en lækker juice-smoothie-suppe bar, som kunne være et sundt alternativ at genoplade på.

Min store passion er selv at være med til at bidrage til en inspirerende og sund kultur for mødre og børnefamilier. Jeg har startet ‘mødrenetværket – Movin’mondays’ som er en slags åbent hus for nybagte mødre og deres børn.

Ulla Pii Knudsen