Foråret er kommet til Sorø, og vi bringer i marts en frisk interviewserie. Susanne Colbe, der arbejder hos EDC i Sorø og er én af ildsjælene bag Kulturcafé Ludvig, lægger ud.

Gør du noget for at markere foråret i dit hjem/din have?
Jeg synes, foråret er den skønneste tid på hele året. Jeg nyder at se på dådyr, fasaner og fugle lige udenfor mine vinduer. Vi har en skøn udsigt over eng og skov fra vores hus.

Udsigt til dyr

Så brænder jeg en masse krudt og penge af på at gøre have og ikke mindst en masse krukker fine med skønne farverige forårs- og sommerblomster. Særligt i år glæder jeg mig ekstra meget til at se vores nyerhvervede sommerhus ved Vesterhavet i forårets farver.

Forårskrukker

Hvordan fejrer du påske?
Nyder nogle stille og rolige fridage sammen med min mand og får besøg af børn og svigerbørn.

Hvilken film så du sidst i Victoria Teatret?
Vi er ikke flittige biografgængere. Jeg mener, at den seneste var 007 Quantum of Solace.

Tager du del i foreningslivet i Sorø?
Siden jeg var ung, har jeg altid deltaget i forskelligt foreningsarbejde. Det har været i håndboldklub, badmintonforening og rideklub. Siden 2005 har jeg været med i forretningsudvalget på Kulturcafé Ludvig. Det har været utrolig spændende at være med til at arbejde stedet frem til det hyggelige og intime spillested, som det er i dag. Jeg føler mig meget priviligeret over at have fået lov til at lære de skønne mennesker at kende, som også er en del af Ludvig. Og fantastisk at møde så mange positive og glade gæster. Og så den opbakning vi får fra erhvervslivet i Sorø, det varmer utrolig meget.

Hvad synes du, der skal bygges på den gl. dyrskueplads?
Jeg synes bestemt ikke, at der skal bygges noget. Det er en hyggelig grøn oase ikke mindst for de, som bor lige deromkring. Pladsen har igennem årene været brugt til mange forskellige formål, og sådan bør det være fremover.

Hvad kan Sorø gøre (mere af) til glæde for byens børnefamilier?
Der er jeg nok lidt for dårligt orienteret om, hvad der egentlig bliver gjort og kan vist ikke bidrage med noget spændende nyt.

Susanne Colbe