Fabrikant Per Møller, Mølbro, medvirker i vores forårsinterviewserie.

Gør du noget for at markere foråret i dit hjem/din have?
Foråret er for mig årets mest inspirerende årstid – man går fra den mørke vinter slummer tid til den periode på året, hvor alt vågner på ny. Årstiden gør at man må give slip på fordybelsen og på ny kaste sig ud i den lyse tid, hvor det ukendte venter. Hos os starter det med rengøring og dage hvor den friske luft lukkes ind, og duften af ilt pirrer i næseborene.

Haven får en tur med riven, dog med stor forsigtighed da kong vinters frost let viser sit kolde væsen når man mindst venter det. Eftermiddagskaffe iklædt en lun vams sidende på pude i en sol lun krog i haven, hvor havens farver pibler frem overalt krydret med småfuglenes kvidren, det er vores have her ved påsketid.

Hvordan fejrer I påske?
Alt efter hvornår på kalenderen påsken falder er vores påsketid krydret med fødselsdage, familiekomsammener med gode traditioner omkring påskefrokosten – for eksempel er min mors skidne æg en uundværlig gudespise. Vi pynter op med gamle og nye påsketing – det er en dejlig tid – og et dejligt pusterum.

Hvilken film så du sidst i Victoria Teatret?
I vor familie er vi storkunder i vort lækre Victoria biografteater. Vi så i samme uge The Iron Lady, som ikke modsvarede mine oplevelser i samtiden i Storbritannien; der var ikke vingesus nok over den film. Derimod er den danske Hvidsten Gruppen et aldeles mesterværk i sin fortælleform med lange sekvenser, gennemgående fremragende fotograferet, sat op så man ganske enkelt ikke kan undgå at blive draget helt ind i nerven af historien.

Victoria teatret er uden sidestykke en af Sorøs mange juveler.

Tager du del i foreningslivet i Sorø?
Mine dage går meget, meget hurtigt – Mølbro og Mollsor er de to virksomheder, jeg har her i Sorø, begge beliggende med adresse i Broby men næsten alt det forretningsmæssige foregår uden for Danmark. Jeg har et aldeles fremragende personale omkring mig, ca. 50 alt i alt. Vi er inde i en meget gunstig udvikling oven på en årrække med mange uheld. Jeg og mine medarbejdere bidrager til Sorøs forretningsliv ved vedholdende at etablere stadig flere arbejdspladser her i Broby. Vi er meget glade for at bo i Sorø – det er en stjerne af en by, hvor der grundlæggende bare er rart at være.

Hvad synes du, der skal bygges på den gl. dyrskueplads?
Jeg syntes, man skal være meget varsom med at bebygge og lukke de åbne rum i vor by. Det er vigtigt, der er plads til store bynære udfoldelser i sommerhalvåret og plads til at udfolde sig med vintersysler. Jeg er vildt begejstret for kunst og lækker arkitektur – derfor vil jeg foreslå vedholdende, at vi i byen skal søge plads til muligheder for liv frem for monumenter. En rigtig lækker opgave for unge designere og arkitekter – lad dem komme til og give bud på de fremtidige åbne rum i Sorø.

Hvad kan Sorø gøre (mere af) til glæde for byens børnefamilier?
Jeg har ikke længere små børn omkring mig, så jeg har ikke direkte føling med børnelivet i øjeblikket. Men jeg tror på, at Sorø sagtens kan holde til, at der kommer flere virksomheder til byen og derved også flere familier, for det er nu engang sådan, at der skal mange mennesker til for at et stort udbud af aktiviteter kan holdes i gang og udvikles. Så derfor forpligter det os alle til at bakke op om vor by. Rammerne er i hvert fald til stede, så det er jo op til os borgere at få noget rigtig godt ud af at bo her.

Per Møller