Mette Rask er administrationschef hos Dansk Støbeasfalt ApS og medlem af nystiftede JCI Sorø. 

Hvilken butik savner du i Sorø?

Der er mange specialforretninger, som jeg synes en by af Sorøs størrelse mangler, f.eks. slagter, fiskehandler, osteforretning og grønthandler, og så synes jeg, som så mange andre, at det er synd og skam for midtbyens liv, at Holberg Arkaden står gabende tom. En Irma i Holberg Arkaden kunne jeg rigtig godt tænke mig.

Hvor går du hen, når du bestiller take away?

Hvis det skal gå lidt stærkt til hverdag, så er det Lille Køkkens fantastiske retter vi foretrækker. Skal det være lidt mere over i den knap så sunde afdeling, er det Café Lucas’ pizza og specielt deres pastaretter valget falder på. Servicen begge steder er upåklagelig.

Hvornår har du sidst været i Sorø Kultur- og Fritidscenter, og i hvilken forbindelse?

Jeg har ikke været der siden november 2010, hvor jeg sammen med Junior Chamber var til foredrag v/ Morten Bay om “Netværksmennesket”, utrolig spændende iøvrigt.

Markerer du helligdagene i maj på en særlig måde (st. bededag, kr. himmelfart og pinse)?

Nej, det gør vi ikke, men det er da skønt med nogle ekstra fridage. Vi har på min arbejdsplads de sidste mange år givet medarbejderne fri dagen efter Kr. Himmelfart, sådan er det også i år.

Har du planer om at se særudstillingen om besættelsen på Sorø Museum?

Jeg har læst om, at udstillingen er der, men så bliver det nok også ved det. Jeg har boet i Sorø i snart 10 år og aldrig været på vores kulturhistoriske museum, men ingen tvivl om, at jeg burde aflægge det et besøg.

Hvad er den seneste bog, du har læst?

Det er faktisk længe siden jeg sidst har læst, senest var det Jussi Adler-Olsens “Journal 64”. Jeg har lige købt den svenske forfatter Camilla Läckbergs seneste skud på stammen “Englemagersken”, jeg har læst alle hendes andre bøger, og de har alle været svære at lægge væk, når jeg først er kommet igang.

Mette Rask