Vi interviewer for tiden en række borgere i Sorø om vintertraditioner og shopping i Sorø. Line von Gersdorff  er agronom og mor til Joachim på 7 måneder. På barsel indtil maj 2012.

Fejrer du Valentins Dag (14/2) og Fastelavn (19/2)?
Jeg kan faktisk godt lide Valentins Dag – min søde mand plejer at give mig røde roser, og jeg kan godt finde på at forkæle os med god chokolade fra Emil. Fastelavn glemmer jeg altid hvornår er, men mon ikke jeg kommer til at huske det fremover, når min søn Joachim også skal til at klædes ud og slå katten af tønden?

Hvad gør du, når Sorø er fyldt med sne og is?
Når Sorø er fyldt med is og sne, finder jeg de lange underbukser og skiundertrøjerne frem og traver en tur i skoven eller rundt om søerne. Når isen er sikker, kan jeg også godt finde på at tage mine skøjter med en tur på Flommen. Her er bare så smukt – også når der er is og sne. Forleden var jeg med til Kyndelmissefest i Sorø for første gang, og det bliver absolut ikke sidste gang! Sikke en stemning, og sikke nogle fantastisk kreative arrangementer. Det er den slags tiltag, der gør byen så levende og så interessant at bo i.

Har du en favoritbutik i Dianalundcentret?
Det er ikke så tit jeg kommer i Dianalund, men jeg har været med til Torveløbet med løbeklubben PGI Motion. Det er Dianalund Løbeklub, der arrangerer Torveløbet, som er et ret hyggeligt familiearrangement, med udfordringer både til store og små. Og så er der en god stemning, når Henrik Slagter serverer lækre smagsprøver… man bliver jo nødt til at købe noget med hjem.

Har du nogensinde fået en p-bøde i Sorø?
Det er faktisk lykkes mig at få en P-bøde i Sorø, på parkeringspladsen bag Holberg Arkaden. Min eneste P-bøde nogensinde i øvrigt. Jeg havde glemt at stille P-skiven, og selv om jeg kun var væk en halv time, var der kontant afregning… jeg overvejer derfor nu at få en automatisk P-skive, så det ikke sker igen. Det er bare så ærgerlige 510 kr. at skulle af med!

Hvornår har du sidst kigget ind på Sorø Museum?
Sorø Museum har jeg sidst besøgt, da jeg gik i gymnasiet. Jeg ved faktisk ikke om de har børneudstillinger, ellers kunne det være et oplagt sted at tage hen med babyer og mødregruppe en dag. Jeg har faktisk ikke engang fået set det nyrenoverede Kunstmuseum, selv om jeg har hørt rigtig meget godt om det. Så det må vi også prøve en dag.

Har du et godt råd til byens borgmester her i 2012?
Jeg synes, borgmesteren og byrådet skal arbejde for at skaffe flere arbejdspladser til Sorø, og lette vejen for iværksættere. Det vil også give mere liv til byen, så byen ikke støvsuges for folk hver morgen, når pendlertoget kører mod København. Og især i forhold til os, der har små børn som skal hentes i vuggestuer og børnehaver, vil det være en fordel med en arbejdsplads, der ligger tæt på hjemmet. Jeg kunne også godt tænke mig, at der blev gjort en indsats for at puste noget liv i den spøgelsestomme Holberg Arkade, der har potentiale til at blive en hyggelig oase, med flere hyggelige butikker. Og så kunne jeg godt tænke mig en juice- og suppebar i byen, så man har et sundt alternativ til sodavand og grillmad.

Line von Gersdorff