Museumsgæster bliver frataget offentlig transport
Bussen til Holberg Museet nedlægges nu. Hvordan skal alle de gæster der benytter kollektiv transport til museumsbesøg nå frem til Tersløsegaard i den kommende sæson? Det spørger Tersløsegaard i en pressemeddelelse.

En trussel mod besøgstallet på Ludvig Holberg Museet lurer. Nu nedlægges nemlig busruten, der hidtil har betjent stoppestedet Tersløse Kirke lige foran Tersløsegaard. Det rammer de ganske mange gæster, der i sæsonen kommer med kollektiv transport både fra Hovedstaden og Jylland-Fyn. Det drejer sig både om skoleelever og modne mennesker, der ikke selv kører bil, men omhyggeligt planlægger deres museumsbesøg, så det passer med bussens køreplaner.

Det er bus 420 R på ruten Slagelse-Holbæk, der ophører med at køre gennem Tersløse og Dianalund. Sidste afgang er 10. december, og så er det definitivt slut. Om der derefter bliver nogen offentlig trafikbetjening til Holberg Museet er usikkert. Måske fortsætter lokalbus 570 mellem Gørlev og Næstved, men den kører færre ture og har elendige forbindelser til tog.

Politisk strid
Et politisk konflikt om transport enten på skinner eller gummihjul er forklaringen på, at busruten aflives. Den 115 år gamle sejlivede privatbane ”HTJ” mellem Tølløse og Slagelse vandt kampen, så meningen er nu, at man i stedet skal køre med tog. I et års tid har banen ellers hængt i en tynd tråd og skinnerne været afbrudt, så man ikke kunne rejse hele vejen til Slagelse. Netop her i november måned lægges imidlertid for en millioninvestering et nyt spor beregnet til hastigheder på 120 km/time. Der er dog endnu ikke offentliggjort en dato for genoptagelse af driften på hele strækningen, endsige en ny køreplan for toget.

Tog på Dianalund station. Men hvordan skal man komme videre til Holberg Museet 3 km. borte?
Tog på Dianalund station. Men hvordan skal man komme videre til Holberg Museet 3 km. borte?

Det kan ikke betvivles, at det komfortable og venlige lille lokaltog er en fin måde at komme til Dianalund på. Køretid fra Københavns Hovedbanegård er blot 1 time og 14 minutter inklusive togskift i Tølløse. Med tog via Slagelse og bus 420 R til Tersløse har turen taget 1 time og 22 minutter. Jamen, er så alt godt? Nej, bestemt ikke for Holberg Museet. Det ligger nemlig 3 km fra stationen i Dianalund.

For de fleste museumsgæster er det desværre en uoverkommelig distance at tilbagelægge til fods. Derfor venter Holberg Museet ængsteligt på, om trafikplanlæggerne mon tænker sig at indsætte en tilbringerbus fra Tersløse til Dianalund station.