Ingeborg Uhrskov Jensen har tidligere været ansat i Sorø Kommune, hvor hun bl.a. var med til at arrangere børneteaterfestivalen Festival 2012 – teater for børn og unge.

Har du planer om at besøge nogle af de lokale julemarkeder?
Når der kommer julemarked i Sorø bymidte, dukker jeg helt sikkert op – Kulturcafé Ludvig plejer bl.a. at byde på gløgg og æbleskiver. Ellers har jeg en plan om at besøge nogle af de lokale gårdbutikker, som også har julerier i december.

Hvordan plejer du at pynte op til jul?
Faktisk har jeg aldrig gået så meget op i julepynt, men vi skal helt sikkert have en adventskrans og en masse lys. Og så skal jeg klippe og klistre med vores piger på 3 og 5 år. Der skal laves både stjerner, julehjerter, trommer og guirlander – alt det traditionelle julepynt, jeg kan huske fra min egen barndom. Sidste år havde Sorø Museum en sjov udstilling om julepynt gennem tiden – den må de gerne gentage i år, for vi nåede ikke at se den.

Går du i kirke ved juletid?
Ja, vi plejer for det meste at gå i kirke juleaftens dag. Ud over at vores præst er god at høre på, så er det også en dejlig oplevelse at dele højtiden med andre. Her får man ro til at tænke over julens egentlige budskab.

Køber du nogle kalender- eller julegaver i Sorø/Stenlille/Dianalund?
Desværre er legetøjsbutikken lukket, og det er julegaverne til børnene, der fylder mest hos os. Men hvis det drejer sig om en lille værtindegave, er der mange fine smykke- og gavebutikker i Sorø. Jeg kan anbefale Kunstmuseets butik, som bl.a. har nogle fine og anderledes designting.

Jeg kan også godt finde på at køre til Dianalund Centret. Der er mange gode butikker, og boghandleren er min favorit.

Synes du kommunens butikker har gode parkeringsforhold?
Jeg synes egentlig aldrig, jeg har haft problemer med at finde et sted at parkere, men det er klart, hvis handelslivet skal kunne overleve på sigt, ville det være godt at tænke i de baner også.

Synes du Købstaden Sorø fortjener titlen som Sjællands hyggeligste juleby? 
Der findes da ikke noget kønnere, end når juletræet tændes på Torvet, og der er lys i Klosterporten. Sorø har en meget smuk bymidte med historiske huse. Men helt afgørende er da, at Sorø har en masse at byde på i december i form af aktiviteter for børn, markeder og arrangementer. Julemåneden er også et oplagt tidspunkt at udbyde de lokale lækkerier – vi skal være ekstra gode ved os selv og hinanden. Jeg køber i hvert fald gerne den lokale øl, honning eller kødprodukter, når der er lejlighed til det.

Ingeborg Uhrskov Jensen