Mere hjælp til digital selvbetjening
Fra 6. februar er det slut med papirblanketter på flere områder i Sorø Kommune. Nu er digital selvbetjening eneste mulighed. Men der er masser af hjælp at hente.

Skal du have nyt sundhedskort, melde flytning eller skrive dit barn op til pasning, er det slut med papirblanketter. Fra nu af er digital selvbetjening måden at klare en række ærinder på. Så husk dit NemID, hvis du går i Borgerservice for at få hjælp.

På Sorø Kommunes selvbetjeningsportal straXen.dk kan du klare mange af de ting, som man tidligere skulle møde op på rådhuset for at få ordnet. På fire områder bliver det i slutningen af 2012 obligatorisk for alle danskere at betjene sig elektronisk.

Men Sorø Kommune har valgt at starte tidligt og sætte ind med intensiveret hjælp i form af lette instruktionsvideoer, foldere og ekstra hjælp til selvhjælp for at give borgerne et forspring til den digitale verden.

Borgeren i førersædet
Borgerne i Sorø Kommune har taget godt imod selvbetjeningsportalen straXen.dk, så det er naturligt at tage endnu et skridt ud ad det digitale spor.

”Nu er det borgeren selv som skal i førersædet. Vi ved jo at borgerne er rigtig gode til at betjene sig selv på nettet, så det er helt naturligt for os at tage forskud på fornøjelserne og gøre en ekstra indsats for at få folk til at bruge den digitale kanal. Tingene skal ikke bare klares bagom borgeren, man skal selv være med,” siger Bodil Thomsen, chef for Borgerservice og It i Sorø Kommune.

Så skal du melde flytning, skifte læge, bestille nyt sundhedskort, skrive dit barn op til pasning eller se hvor det står på ventelisten, søge om friplads, eller søge om fortsat udbetaling af børnebidrag, så grib dit NemID og klar det på nettet.

Altid hjælp at hente
Med dit NemID i hånden kan du komme hurtigt i gang derhjemme, men der er også altid hjælp at hente i Borgerservice.

”Der er masser af hjælp at hente, hvis man synes det er svært eller utrygt. Medarbejderne i Borgerservice kigger gerne med over skulderen og guider borgeren gennem systemet,” siger Bodil Thomsen.

Så husk dit NemID, næste gang du går i Borgerservice. Så kan du komme med på det digitale førersæde.

Hvis du ikke har et NemID, kan du få det oprettet i Borgerservice.

Tegning af John Fewings