Roere i alle aldre og i alle bådtyper havde sat hinanden stævne på Bagsværd Rostadion den 18-19. maj ved Copenhagen Open.

Lørdag kæmpede roere i forskellige bådtyper og på forskellige distancer sig fra start til mål båret af en kraftig medsø, som var en klar fordel for de teknisk godt roende hold. Søndag var det regnfuldt og vindstille og dermed tungere vand med ca. 10 sek. længere rotider.

Sorø Roklubs roere startede hen over weekenden i 29 løb med 60 hold – hertil kommer starterne i de indledende løb, som udløses, når der er mere end 6 tilmeldinger.

Sorø Roklubs talentfulde jun. D og C-roere måtte alle igennem indledende løb i single sculler, hvor der f.eks. i drenge jun. C var anmeldt ikke mindre end 36 roere. I det tilsvarende pigeløb var anmeldt 12 roere. Det samme gjorde sig gældende i db.sculler, hvor der var 16 hold i drenge og 9 hos pigerne. I drenge db.firer med var der indledende lørdag, idet der var 7 tilmeldte hold.

Jun. C drengene Mathias Lang Sørensen, Mike Petersen, Sigurd Hutnik, Runi Nielsen, Nicolaj Olsen og Jannick Wly Andersen havde nogle rigtig gode løb i forskellige bådtyper hen over weekenden og var gentagne gange på medaljeskamlen for at modtage en velfortjent medalje.

Mike Petersen, Sigurd Hutnik, Matias Lang Sørensen med Jannick Wly Andersen som cox roede dobbelt firer med styrmand. I lørdagens kraftige medvind kom de i mål på 3. pladsen efter to godt roende Hadsundhold. Søndag tog Sorø-drengene og revanche og vandt guldet.

Jun. C pigerne Nanna Beck Petersen, Thea Lindblom, Sarah Wittusrose, Freja Liv Holmark, Iben From, Klara Christensen, Astrid Brehmer og klubbens Benjamin, jun. D-roeren Amalie Munch startede i single sculler, db. sculler og db.firer med styrmand.
Klara Christensen, Iben From, Sarah Wittusrose, Astrid Brehmer og cox. Jannick Wly Andersen var skarpe i lørdagens løb, som de vandt i fin stil. Søndag måtte de tage til takke med 2. pladsen.

Jun. D-roeren Amalie Munch var rigtig skarp i single sculler, hvor hun begge dage var ene pige i kampen mod drenge. Lørdag blev hun slået på målstregen af en Bagsværd-dreng. Søndag i det mere vindstille vand var Amalie helt klar – hun ville vinde – og hun vandt suverænt over 5 drenge.

Junior B-roerne Jens Albert Graudal og Jakob Søe Lillelund roede 2- i jun. A – distancen 2000 m, hvor jun. B-distancen er 1500 meter. I lørdagens vanskelige og teknisk udfordrende kraftige medsø vandt Sorø-drengene i 6.57.38 foran Bagsværd i 7.10.97. Søndag vandt Bagsværd i 7.09.96 og Sorø måtte nøjes med 2. pladsen i 7.17.17.
Kvartetten ”3 x Ida og Astrid”, Ida Brehmer, Astrid Thougaard Steensberg, Ida Balslev og Ida Langkjær var alene anmeldt begge dage, hvorfor de blev flyttet til det løb, hvor klubkammeraterne Jens og Jakob roede. Pigerne roede i en klasse højere, idet Astrid Thougaard Steensberg er jun. A-roer. I lørdagens kraftige medsø roede holdet i mål i 7.16.09 og søndag i 7.21.41. Søndag vandt en ”her og nu sammensat/kombineret” db.firer, med jun.A piger fra Bagsværd og Ægir i 7.09.96.

Jun. B-pigerne Sara Hundstrup og Camilla Bendtsen roede db. sculler og måtte begge dage igennem indledende. Begge dage roede de i mål på 3. pladsen i B-finalen.
Jun. A-roerne Andreas Sloth og Anders Lindblom forsøgte sig i db.sculler og begge dage roede de i mål på 5. pladsen.

TU CUP turneringen i single sculler, db. og db.firer med blev skudt i gang ved Copenhagen Cup. Vore unge talenter afventer spændt pointopgørelsen, så vi kan sætte mål for træningen og jagten på de efterfølgende point, som der roes om ved Sorø Regattaen lørdag den 6. og søndag den 7. juli på ”hjemmebanen”.