Der er mange hundejere i Pedersborg, og de kan nu lade Fifi, Rollo eller Buster løbe frit i den nye hundelufterskov, som ligger på Rustkammervej – lige inden broen over motorvejen.

Et stort areal, svarende til ca. 5000 m2, er indhegnet med kraftigt net, og der er adgang til skoven både fra Rustkammervej og ved Skolebroen.

Billedtekst Pedersborg Lokalråd: Fra venstre er det Flemming Meyer Kjærgaard med sin hvide puddel Ella på armen. Finn Grønning har taget sin brune Smilla med, og formand for Pedersborg Lokalråd Finn Sørensen til højre nyder forårssolen i den nye hundelufterskov. Lokalrådet retter en stor tak til alle samarbejdspartnere, der har gjort det muligt at give borgerne denne naturperle (Foto: Tina Friis Hansen).
Pedersborg Lokalråd: Fra venstre er det Flemming Meyer Kjærgaard med sin hvide puddel Ella på armen. Finn Grønning har taget sin brune Smilla med, og formand for Pedersborg Lokalråd Finn Sørensen til højre nyder forårssolen i den nye hundelufterskov. Lokalrådet retter en stor tak til alle samarbejdspartnere, der har gjort det muligt at give borgerne denne naturperle (Foto: Tina Friis Hansen).

Finn Grønning fra Pedersborg Lokalråd har taget initiativ til hundelufterskoven:

– Det er mit håb, at hundelufterskoven bliver stedet, hvor man lærer sine naboer at kende på en naturlig måde. Da jeg flyttede hertil for 20 år siden hilste folk på hinanden i bedste landsbystil, og det føltes rigtigt rart. Det vil jeg gerne tilbage til, så derfor håber jeg, at alle hundeejere og andre borgere har lyst til at bruge skoven til både et sted at drikke deres aftenkaffe og lufte deres hunde.

Han retter i øvrigt en stor tak til SEAS-NVE, som ejer grunden, hvor hundelufterskoven nu ligger.

– SEAS-NVE har været meget positive og imødekommende, da jeg præsenterede min idé om at bruge området til hundelufterskov og som udeskoleområde for eleverne på Pedersborg Skole. Jeg har også haft et godt samarbejde med skoleleder Christina Aalling Wolff, der gerne vil bruge skoven til elevernes projekter om blandt andet bæredygtighed.

Borde- og bænkesæt fra Elefantgården, træer og buske fra Compac Sjælland
Finn Grønning fortæller, at der i løbet af foråret forhåbentlig bliver opstillet borde- og bænkesæt. Han har ansøgt flere steder for at skaffe midler, så de tobenede har et sted at hvile sig, mens de firbenede leger. Det er Elefantgården, der i så fald vil levere de nye borde- og bænkesæt.

Der står allerede et bålfad på grunden, så man kan riste pølser eller skumfiduser, hvis man medbringer grillkul. Og så bliver der også plantet flere træer og buske på grunden, da Frantz Norre fra Compac Sjælland meget gavmildt har doneret planter.

Også Sorø Kommune har spædet til. Den har nemlig betalt for nettet, som indhegner grunden. Det sikrer, at hundene bliver indenfor, når de løber løs.

Lad os hjælpes ad med at holde hundeskoven ren
Der er blevet stillet to skraldespandestativer op ved indgangene, så hundeejerne kan komme af med dyrenes efterladenskaber. Skraldespandene bliver tømt jævnligt.

Finn Grønning er en ægte ildsjæl, så han har lovet at slå stierne, så de ikke gror til i brændenælder.
Ordensreglement kommer til at stå på et skilt ved hver indgang, så alle ved, hvordan skoven bør efterlades.

Borgmesteren indvier hundelufterskoven officielt i maj
Pedersborg Lokalråd glæder sig til at uddele godbidder til menneskets bedste ven og forfriskninger til de øvrige ganer, når borde, bænke, buske og træer er på plads. Derfor indbydes alle til en officiel indvielse, hvor Borgmester Gert Jørgensen (C) har lovet at indvie hundelufterskoven lørdag 21. maj kl. 13.00

Få mere at vide på facebook
Tilmeld dig gruppen ”Pedersborg Lokalråd” på facebook, så får du et opdateret program for dagen. Du kan også deltage i konkurrencen om at finde på et godt navn til den nye hundelufterskov.

Har du lyst til at donere blå skraldeposer til hundelufterskoven, kan du ligeledes finde kontaktoplysninger på Pedersborg Lokalråds facebookside.