kirsten
Kirsten Olesen

Selvom Folketingsvalget trænger sig på, åbner Tersløsegaard sin sommersæson med et upolitisk grundlovsmøde.

Nogen har allerede hængt valgplakater op i lygtepælene lige foran Tersløsegaard. Vi siger ikke hvem og anbefaler ingen, men holder os til salig Holbergs ord: ”Jeg vil være gandske neutral udi denne Sag og opføre mig upartisk som en ærlig Mand sømmer og anstaaer…”

Publikum kan således være forvisset om at finde et åndehul i folketingsvalgkampen, når Tersløsegaard Grundlovsdag fredag den 5. juni fra klokken 12.00 inviterer til årets sæsonåbning. Det sker med en overflod af nye tilbud på Holberg Museet.

peter
Peter Teilmann

Først åbnes udstillingen Holberg – til tiden af direktøren for Hofteatret, Peter Teilmann. Dernæst opfører Filadelfia Teaterforening komedien Den forvandlede Brudgom på havescenen. Og endelig kommer skuespillerinden Kirsten Olesen for at fremføre en særlig holbergsk grundlovstale. Fra et serveringstelt tilbydes frisk tilberedt mad fra Kammergaves økologiske køkken samt øl fra GourmetBryggeriet samt vand og vin.

Dagsaktuel debat om folkets velfærd vil man således slippe for på Tersløsegaard. I Holbergs allerførste komedie Den politiske Kandestøber blev der ellers disputeret livligt om velstand, økonomi og hygiejne, men stemningen i Collegium Politicum var blevet mere besindig, da Holberg som 69-årig forfattede komedien ”Republiqven”, hvorfra ovenstående citat er hentet.

Sæsonåbning – Fredag 5. juni fra kl. 12.00
Kl. 12.00: Udstillingen ”Holberg – til tiden” åbnes.
Kl. 13.30: Filadelfia Teaterforening opfører Holbergs ”Den forvandlede Brudgom” på havescenen.
Kl. 15.00 Skuespillerinden Kirsten Olesen præsenterer Holberg
Serveringstelt i haven

Entré: 100 kr.
Reservation: post@tersloesegaard.dk eller tlf. 7446 6770

Tilbud i serveringsteltet:
Tre slags tærter – laks / skinke-porre / vegetar
Tre salgs sandwich – tunmousse / paté / skinke-ost
Classic eller Pilzner fra GourmetBryggeriet
Øko sodavand fra Ego
Franske vine: rød, hvid, rosé