Sorø Roklubs talentfulde, flittige og knivskarpe juniorroere er klar til nye udfordringer ved Junior Verdensmesterskaberne som roes på Allermøhe ved Hamburg. De unge talenter har om nogen vist deres styrke på danske og udenlandske robaner i denne sæson og har roet sig ind på det danske U19-landshold.

Astrid Thougaard Steensberg er knivskarp i single sculler, hvor der er lagt op til mange spændende løb inden man har fundet lørdagens finaledeltagere. Ikke mindre end 40 roere er tilmeldt i Astrids løb. Astrid har siden udtagelsen ved JNM og Sorø Regattaen haft god sparring i træningen på Sorø sø af rokammerater, som har sparret. I slipstrømmen af JVM venter der Astrid Thougaard Steensberg endnu en oplevelse, nemlig deltagelse i Youth OL i Kina, hvortil hun hendes træner Gert Busk og de øvrige danske deltagere rejser umiddelbart efter hjemkomsten fra JVM.

Jens Albert Graudal og Jakob Søe Lillelund har fulgt en god udviklingskurve fra JNM og Sorø Regattaen til i dag, hvor de slutter træningen for at gøre båd og åre klar med henblik på starten i Hamburg. I toer uden er tilmeldt 27 hold, så Jakob og Jens får masser af løb, før finaledeltagerne er fundet.

Kaproningschef og træner Gert Busk udtaler, at de unge roere har trænet seriøst og målrettet 2 gange dagligt på Sorø sø siden de blev udtaget til JVM. I dette træningsforløb har de nydt godt af rokammeraternes sparring. De har oplevet et konstant pres. Ligesom de har erfaring med at ro i med-, mod og sidesø på 2000 meter banen. Denne fase har bygget på princippet om ”stjerner og vandbærere” – kædet sammen med ”viljen til at ville”.