Så langt nordpå som Stockholm rejste 12 ivrige kæmpere fra Sorø Taekwon-Do den 10. november 2013 for at deltage i det 7’ende SVEA CUP. En af de største svenske turneringer med mere end 260 deltagere fra Sverige, Finland og Danmark.

ITF Taekwon-Do er en semi-kontakt kampstil, hvor deltagere i kamp kæmper om point igennem hurtige teknikker udøvet med intens kontrol. Fire dommere scorer point og en centerdommer sikre at reglerne overholdes.

De forhåbningsfulde elever fra Sorø var i alderen 8-18 år, og de var fra hvidt bælte med gul snip til sort bælte. Alle deltog i to discipliner: kamp og mønster. Der var hård konkurrence; men godt humør. Allerede fra morgenstunden blev der kæmpet bravt i mønster, hvor to modstandere simultant viser en serie af teknikker. De bedømmes på teknisk udførelse, rytme, kraft og åndedrætskontrol.

Efter en velfortjent frokost skulle alle nu gøre sig klar til kamp. En disciplin hvor to modstandere møder hinanden i ringen og kæmper frit med spark og slag for at opnå højeste point. Der blev gået til den og kæmpet hårdt i alle ringe. Såvel klubbens førstegangsdeltagere som de mere erfarne kæmpere gav alt hvad de havde. De blev rigt belønnet med 13 medaljer.

Således hjembragte de stolte kæmpere følgende resultater:

Mads Zimmer: Sølv i mønster og guld i kamp, Casper Zimmer: Bronze i mønster og sølv i kamp, Cecilie Wöhliche: Sølv i mønster og guld i kamp, Maria Lidsmoes: Guld i mønster og sølv i kamp, Aleh Mahjeed: Bronze i kamp, Bastian Sander: Sølv i kamp, Mikkel Bøttern: Bronze i kamp, Michelle Henriksen: Sølv i kamp, Marcus Stokholm: Sølv i kamp.

På grund af de mange dygtige kæmpere i både mønster og kamp har Sorø Taekwon-Do Klub nu udvidet sine aktiviteter til at omfatte en Talenthold, hvor netop turneringskompetencer trænes og dyrkes. Der er en klar forventning om, at klubben vil fortsætte med at markere sig nationalt som internationalt i de kommende år.

tai sorø
Medaljevinderne
tai
Der kæmpes