Foreningen har Pia Juul Larsen fra Sejers Konditori som formand
Foreningen har Pia Juul Larsen fra Sejers Konditori som formand

Foreningen Sorø Handel & Service, der blev stiftet den 25. juni 2015, inviterede til informationsmøde på Comwell Sorø den 26. august. Her kunne de ca. 30 fremmødte erhvervsdrivende især blive klogere på det nye elektroniske gavekort, der starter i oktober.

Gavekortet udmærker sig bl.a. ved, at alle erhvervsdrivende i Sorø Kommune kan deltage; man skal ikke være medlem af Sorø Handel & Service for at få lov at være med. Sorø Handel & Service ønsker, at gavekortet skal kunne bruges overalt i kommunen, også i eksempelvis afsides gårdbutikker, der traditionelt ikke kan se en fordel ved at være med i en handelstandsforening.

Black Friday - nyt i Sorø
Black Friday – nyt i Sorø

Gang i gaden
Udover en masse information om det nye gavekort, fik de fremmødte på Comwell mulighed for at debattere fælles åbningstider og aktiviteter i Sorø bymidte.
Bettina Nielsen fra AcaPella præsenterede de kommende aktiviteter: Børneloppemarked, Halloween, Lyserød Lørdag, Black Friday og juletræstænding.

Black Friday er nyt for Sorø: Den i dag verdensomspændende begivenhed stammer fra USA og betegner fredagen efter Thanksgiving, én af de væsentligste amerikanske højtider. Dagen betragtes som begyndelsen på julesæsonen og er opkaldt efter den tunge trafik – der er kort sagt sort af mennesker.

Mon det bliver tilfældet i Sorø, vil tiden vise. Med sig i aktivitetsgruppen har Bettina Nielsen en række andre engagerede folk, bl.a. Mona fra Butler Vin, Betina fra Fred. Jensen, Tina fra Bog & idé, Lisbeth fra Solo og Anja fra Guldregn. Der er kort sagt lagt i kakkelovnen til nogle handlingsmættede shopping-dage.

Åbningstiderne debatteres. Bettina
Åbningstiderne debatteres. Stående i midten ses Bettina fra AcaPella.

Problembarnet åbningstider
Hvor længe man kan shoppe i Sorø er til gengæld en kilde til evig polemik. Mange butiksdrivende i bymidten oplever, at kunderne efterspørger mere ensartede åbningstider, og Sorø Handel & Service har derfor spillet ud med minimums-åbningstider i december. Det er nu op til butikkerne at blive enige, evt. på baggrund af en spørgeskemaundersøgelse.

/SDL