Sorø Kunstmuseum arrangerer vanen tro gyldne tirsdage hver måned. Kl. 14-15.30 sætter en omviser fokus på udvalgte værker udfra et bestemt tema, og efterfølgende serveres kaffe/te og kage.

Den 21. januar har overskriften kunsten og litteraturen. Denne gyldne tirsdag går gennem museets samling med den danske litteraturhistorie i hånden, og der trækkes tråde mellem Eckersberg og H.C. Andersen til Christian Lemmerz og Michael Strunge.

Den 18. februar introduceres den aktuelle særudstilling Im-materialitet no. 3 (bevidsthed), der præsenterer værker af Robert Barry, Hansjoerg Dobliar, Ursula Nistrup, Lea Porsager, Troels Sandegård og Ebbe Stub Wittrup.

Den 18. marts er musikken i højsædet. Med nedslag i udvalgte perioder og værker gennem 300 års kunsthistorie trækker museets formidler tråde til den danske og internationale musikhistorie fra barok til punk-rock.

Den 22. april handler om portrætter og personskildringer: Fra adelens portrætter i 1700-tallet til guldalderens fremmaling af borgerlige dyder og idylliserede skildringer af landbefolkningen, og frem til 1980’ernes ekspressive og forvrængede personskildringer.

Den 20. maj sætter fokus på landskabet som motiv i kunsten: Fra 1700-tallets arkadiske kulisselandskab og dramatiske landskaber over guldalderens idylliske danmarksbilleder til 1900-tallet, hvor detaljerne opløses i abstraktion og op i samtidskunsten, hvor naturen og landskabet tillægges stadig nye betydninger

Der er et begrænset antal pladser, og tilmelding anbefales. 

C. A. Jensen, Portræt af Crisy Van Helsdingen
C. A. Jensen, Portræt af Crisy Van Helsdingen