Af Brian Mikkelsen, medlem af Folketinget for Det Konservative Folkeparti, valgt i Sjællands Storkreds

Brian Mikkelsen
Brian Mikkelsen

Det så i første omgang godt ud, da regeringen fremlagde sit nye boligskatteudspil – men når man ser det nærmere efter i sømmene, kan boligejerne se frem til en ekstra stor regning frem til 2020. Det er Det Konservative Folkeparti imod, og det kommer vi ikke til at støtte.

Nogle boligejere vil kunne komme til at betale op mod 30 procent mere i grundskyld indtil 2020. Selvom statsministeren dog udtalte, at: ”Ingen nuværende boligejere vil komme til at betale mere end med de nuværende skatteregler.”

Siden 2001 har vi desværre kunnet konstatere, at der er sket noget nær en fordobling på boligskatterne. En synd og skam, synes jeg. Jeg finder det uretfærdigt, at en børnefamilie her på Sjælland skal lægge så store beløb til skatter til side hvert år, som i stedet kunne bruges til forbrug og til at glæde hinanden.

Lad os ikke hæve grundskylden yderligere, men lad os i stedet begynde at arbejde på, hvordan den skal afskaffes –for er der virkelig ingen partier, der ønsker at kæmpe boligejernes sag? Jeg forstår det ikke. Boligejerne har allerede købt og betalt deres hus én gang. Endda med beskattede penge.

Hos Det Konservative Folkeparti siger vi klart: Vi skal skabe mere tryghed for vores medborgere, og derfor nytter det ikke at beskatte boligejerne fra hus og hjem de kommende år fra 2017 til 2020. Vi ønsker mere tryghed og flere muligheder – også de næste fire år.