grisSpis Sorø afholder et arrangement med temaet grise og høns i Sorø. Det sker søndag den 7. juni kl. 16.

De sortbrogede grise har fået unger, og holdet besøger Rikke og hendes familie som er nystartet som selvforsynende familie i Sorø. De har høns, grise og en køkkenhave som trænger til lidt hjælp. Har du planter tilovers, må du meget gerne tage dem med.

Det er Spis Sorøs mission at gøre Sorø mere selvforsynende med fødevarer. Den 7. juni kan du få inspiration til selv at få gang i køkkenhave, hønsegård mv.

Grillen tændes, og deltagerne smager på grisekød med vildt grønt i en økologisk burgerbolle.

Mødested: St. Ladegårdsvej 8

Pris: 125 kr. inkl. guidet tur og aftensmad

Tilmelding til Rikke Hauggaard, tlf. 29 22 37 66

griseRikke skriver:

Vi er for nyligt flyttet til Sorø, fordi vi fandt det skønneste sted i verden her; Katrinelunden. Her er vi blevet producenter af Velfærdsdelikatesser og byder velkommen til Spis Sorø arrangement søndag d. 7. Juni.

Velfærdsdelikatesser® er en nyudvikling inden for dyrevelfærdskød. Det har til formål at fremme naturligt og alsidigt husdyrhold på mindre, økologiske bedrifter. Dette gøres for at bevare og udnytte den biologiske mangfoldighed, herunder husdyrracer, der er tilpasset det danske og nordiske klima og tradition.

På Katrinelunden har vi sortbrogede grise og landrace gæs som Velfærdsdelikatesser, og derudover har vi høns og ænder til eget forbrug. Vores dyr går på friland året rundt. Gården ligger på sydsiden af Sønderskoven og består af 6 ha fugtig leret jord og en lille remise med grantræer. Vi er ved at transformere landskabet til agroforestry, der er en landbrugsform, hvor træer og dyrehold forenes til begges bedste. Jorden har vi lagt op i højryggede agre for at dræne den tunge jord, og imellem agrene er der billebanker, hvor der skal plantes træer med spiselige frugter til dyr og mennesker, samt være en diversitet af vilde og kultiverede planter.

Katrinelunden er vært for Fælleshaven, der er etableret i år, og det vil til arrangementet være muligt at møde havefolket og få en snak med dem.

Vi smager på en sortbroget gris og laver sammen mad fra have, skov og eng.

Læs mere her. 

grise2