Junior-VM, U-23 VM og Senior-VM i Rotterdam
Da det er OL-år (Rio de Janeiro, Brasilien), afholdes som vanligt et fælles VM for Juniorer, U-23 samt de senior-klasser som ikke er på OL-programmet. Sorøs 3 VM roere har klaret sig godt, med A+B+C-finalepladser.

U23 VM – Rotterdam – 22-26 august 2016
Dame tung dobbeltsculler
Astrid Steensberg og Emma Kiehn (DSR) lagde i indledende ud med 5. bedste tid, som bragte dem direkte i semifinale A/B uden en syrevridende slutspurt.

I semifinalen holdt pigerne et godt tempo og tryk de første 750 meter og lå på 3. pladsen med et godt stykke ned til nr. 4. Astrid og Emma holdt 3. pladsen til målstregen, igen uden en lang slutspurt og opnåede placering i A-finalen.

I A-finalen kom Astrid og Emma godt ud af starthullet og kæmpede ned ad banen, men måtte se sig slået og endte sidst. Men flot gået med A-finale placering.

Samlet resultat: 6. plads.

Astrid Steensberg og Emma Kiehn (DSR).
Astrid Steensberg og Emma Kiehn (DSR)

U23 VM – Rotterdam – 22-26 august 2016
Dame letvægts dobbeltsculler
Olivia Meinert Cardel og Mathilde Persson (Bagsværd) lagde i indledende ud med en 4. plads i 8. bedste tid af alle og må omkring opsamling. I opsamlingen kommer pigerne, som altid rigtig godt fra land og holder godt tempo hele vejen – det giver pote med en A/B semifinale plads. I semifinalen kommer pigerne igen godt ud af starthullet, men efter 1.000 meter er tempoet faldet lidt og pigerne ender i B- finalen.

I B-finalen ror Olivia og Emma efter den opskrift de med tiden har udviklet, højt tempo som de holder længe og denne gang sætter de en slutspurt ind lidt tidligere end sædvanen og det lykkes dem at avancere fra 5. til 3. pladsen i B-finalen.

Samlet resultat: 9. plads.

Oliva Meinert Cardel og Mathilde Persson (Bagsværd)
Oliva Meinert Cardel og Mathilde Persson (Bagsværd)

Junior VM – Rotterdam – 21-28 august 2016
Drenge dobbeltsculler
Jakob Lillelund og Bastian Secher (Roskilde) roede sig direkte i kvartfinalen uden at bruge alt for mange kræfter i 12. bedste tid af alle.

I kvartfinalen skulle en 3. være i hus for at nå A/B semifinalen og efter starten får drengene god fart i båden på den 2. 500 meter. Dette dog koster dog på den 3. 500 meter og i mål bliver de nr. 4 og går videre til C/D semifinalen. Nok ikke den udvikling drengene var opsat på, men de kom flot igen og kæmpede for sagen.

I C/D semifinalen ligger Jakob og Bastian først efter 500 meter og den position holder de hjem uden at være presset og går videre til C-finalen med bedste seedning.

I C-finalen ligger Jakob og Bastian fra starten forrest, de holder trykket oppe i længere tid efter starten end de foregående løb og kan de sidste 1.000 meter uden problemer holde føringen til mål.

Samlet resultat: 13. plads.

Jakob Lillelund og Bastian Secher (Roskilde)
Jakob Lillelund og Bastian Secher (Roskilde)

De 3 roere kan nu slappe af lidt tid inden næste udfordring, som er DM og afholdes d. 17+18 september i Holstebro.