Masser af inspiration til go’ energi
Lørdag den 24/3 bliver der fuld af god energi på Torvet i Sorø. Her løber forårets store Energimesse af stablen med masser af stande hvor man kan blive klogere på energirigtige løsninger til boligen.
På messens mange stande kan man høre om alt fra solceller og varmepumper til papiruld og energiruder. Der bliver også rig lejlighed til at få individuel vejledning om energibesparelser, finansiering og arkitektoniske løsninger.

I alt 17 virksomheder er repræsenteret ved messen som er arrangeret af Sorø Kommune og Energiklyngecenter Sjælland. Udstillerne favner så bredt at man efter en tur rundt på messen faktisk er klædt på til en total energirenovering af boligen, selvom mindre naturligvis også kan gøre det. Energitjenesten kommer med deres energibus og tilbyder uvildig rådgivning. Hvis man medbringer tegninger eller fotos af sit hus kan man få konkrete råd med hjem.

Energibesparelser hitter
”Det er meget glædeligt at se at flere og flere tænker i energieffektive løsninger. For energirenovering er jo virkelig en win-win situation. Når man energirenoverer sin bolig sparer man penge og øger boligens værdi samtidig med at man gavner både klimaet og indeklimaet,” siger borgmester Ivan Hansen som også glæder sig over de mange lokale udstillere på messen.

”Det godt at se at så mange af vores lokale virksomheder er fremme i skoene når det gælder om at bringe energirigtige løsninger ud til borgerne,” siger borgmesteren.

Flere af udstillerne er med i Sorø Kommune og Energiklyngecenter Sjællands erhvervssamarbejde om energirenovering, der også omfatter uddannelse til energivejledere og markedsføring af virksomhederne.

Solceller trækker fulde huse
At energirenovering er et hit blev meget tydeligt da der for nyligt blev afholdt et orienteringsmøde om solceller i Ruds Vedby. Her blev arrangørerne taget med storm, da ca. 280 mennesker valgte at dukke op.

Tid og sted
Lørdag den 24. marts kl. 10-14 på Torvet i Sorø.

Solceller