Mette foran butikken
Lena Nielsen foran butikken

Femte stop på Genbrug tour de Sorø er ved Folkekirkens Nødhjælp og Filadelfia i Dianalund. En blanding af nips en masse og tøj er at finde i denne charmerende og ret travle genbrugsbutik.

Dit Sorø og Mette Skjoldan fra MOKALA indretning møder her Lena Nielsen, der er daglig leder af butikken, hvor der er over 30 frivillige, der hjælper til på forskellige vagttider. Vi får en god snak ude i køkkenet, der ligesom butikken er fyldt op med gode sager.

Flittige frivillige
Lena synes det giver noget at stå i butikken, noget personligt, når man ved man hjælper andre mennesker i nød. Butikkens overskud går til nødstedte rundt om i verden og drives i samarbejde med Filadelfia Kolonien, som ligger lige bag ved og tårner op som byens største arbejdsplads.

mette ting og sagerUnder samtalen viser Lena stolt listen af frivillige, som hjælper i butikken. Mange af de frivillige er nogle som har været i butikken meget længe. “Der er et fint sammenhold her og vi hygger os. Vi samarbejder også med Kirkens Korshærs Møbelgenbrug, på den måde at vi henviser folk med møbler til dem. Så er vi ligeglade med, at det er en anden organisation der står bag. Det vigtigste er at hjælpe hinanden i Dianalund”, fortæller Lena Nielsen.

Ligesom i Ruds Vedby troede folk ikke rigtig på, at butikken kunne løbe rundt, da den åbnede for 31 år siden. Der har dog vist sig at være en forretning der holder. Konceptet holder, og butikken har ligget på samme sted alle årene.

Lena Nielsen opfordrer alle til at aflevere nips og tøj i åbningstiden, men kun i åbningstiden. Der er orden i butikken, med skiltning hen over sektionerne, og de frivillige er altid klar til at hjælpe, hvis du søger noget specielt.

Lena med sin favorit
Lena med sin favorit

“Den kommer da aldrig til at virke”
Da Lena skal finde sine yndlingsting frem fra butikkens store lager, er der tre ting at vælge imellem: En vase, en legetøjssymaskine og en lille legetøjsbil i metal. Lena vælger dog den ting, der kommer tættest hjertet, og som hun finder meget karisma hos, på trods af den meget lille størrelse, nemlig legetøjsbilen. Den har været til salg meget længe i butikken, og har været stillet væk i nogen tid, da man ikke kunne finde den nøgle der skulle bruges til at trække den op med.

Lena har tit set på bilen og ærgret sig over, at den ikke kunne sælges, fordi nøglen mangler. Mens vi snakker, beslutter Lena sig for at kaste sig ud i en ny kamp for at finde en nøgle til bilen. Og det lykkedes at finde en nøgle der passer. Glæden er stor, men da det højtidelige øjeblik kommer, hvor nøglen sættes i og drejes rundt, sker der ingenting!

Bilen er dog sat frem igen til salg, selvom den ikke kan køre. For flot er den.

Enkelt stel med lettere patina
Mette Skjoldan har denne gang valgt et stel til i alt 250 kr. Det hedder Arabia og er såre enkelt og elegant på en og samme tid. Her får man virkelig noget for pengene. Et fint stel, der kan passe ind de fleste steder.

“Stellet, som jeg fik lyst til at købe selv, lod jeg dog stå til en eventuelt køber der helt sikkert får sig et scoop her”, fortæller Mette.

Kig ind!

Folkekirkens Nødhjælp og Filadelfia
Holbergsvej 7
4293 Dianalund

Åbningstider
mandag – fredag kl. 10-17
lørdag kl. 10-12 

mette bil
Den fine gamle bil
mette stel arabia
Stel fra Arabia