Foråret har i den grad bidt sig fast. Selvom kalenderen endnu ikke skriver sommer, føles det som om, at sommeren er over os. Vi må dog holde fast i, at det stadig “kun” er forår. Derfor kan du også stadig nå den – for nogle – obligatoriske forårsrengøring.

Forårsrengøringen er for mange et tegn på, at foråret er over os, og at sommeren er på vej. Huset bliver rengjort efter en vinter, der har været mørk nok til at kunne gemme på selv de værste nullermænd og støvmider. Men det skal være slut – på med arbejdshandskerne, for nu skal hjemmet nemlig være klar til de lysere tider. Herunder får du nogle gode tips til, hvad du blandt andet kan lave, når du skal gøre forårsrent. Vi kan afsløre, at det ikke kun handler om rengøring; det handler mere om at gøre hjemmet helt klar til, at sommeren melder sig for alvor.

Gør rent, gør rent, gør rent
Inden du kan gå i gang med alt det sjove, er du nødt til at finde kost og spand frem, for hjemmet trænger sikkert til en forårsrengøring. Forårsrengøringen er måske mere et udtryk, end det er en realitet for mange. Der er dog god grund til at gøre lidt ekstra ud af rengøringen, efter vinteren har trukket sig tilbage.

Foto: ABW

Med vinterens tilbagetræk og forårets ankomst kommer der nemlig flere lyse timer. Solen trænger ind gennem vinduerne, og det får det hele til at fremstå lidt mere støvet. Derfor kan en grundig forårsrengøring altså være fornuftig, for at få fjernet alt det snavs der har gemt sig i løbet af vinteren. Forårsrengøringen bør indebære, at du tørrer alle overflader grundigt af for støv og snavs. Støvsugeren skal på en grundig tur, ligesom gulvet også må vaskes.

Får lyset pletterne frem?
Måske fik vi nævnt for tidligt, at gulvvask er noget af første, du bør gå i gang med, hvis du skal lave en udvidet forårsrengøring for at byde foråret velkommen. Måske finder du ud af, at dine vægge trænger til en omgang maling.

Der er flere gode grunde til, hvorfor det kan være en god ide at få en maler på besøg i foråret. Den største grund er, at lyset, der bryder gennem vinduerne, gør det tydeligt, hvis væggene rent faktisk trænger til en omgang maling. Hvis dette er tilfældet, og du giver dem et strøg med en pensel som en del af den udvidede forårsrengøring, er det naturligvis en god ide at vente med hovedrengøring af gulvet.

Hvis du vil gøre hjemmet mere forårsagtigt, kan du prøve kræfter med nogle mere livlige farver i hjemmet, hvad end det er på væggene eller på møblerne.