Knapt er den sidste tone af sommerjazzen døet hen, før forberedelserne til Sorø Jazzfestival 2015 er gået i gang. Det bliver den tredje Sorø Jazzfestival, og datoerne 19.- 26. juli 2015 er allerede fastsat. Det er der til gengæld ikke så meget andet, der er, så bindende løfter om jazz 2015 kan endnu ikke gives. Der skal først skaffes penge!

Statens Kunstråd er de første, som skal spørges. Dernæst skal sponsoraftaler forhandles og den lokalpolitiske vilje sonderes. Sorø Kommunes moralske og økonomiske opbakning har uvurderlig stor betydning for festivalen. Sidst, men bestemt ikke mindst, skal de mange spillesteder (som jo også er med til at betale for musikken) tages i ed.

Optimisme er ikke uberettiget. At dømme efter denne sommers store publikumstilstrømning, de flotte musikanmeldelser, begejstrede reaktioner og den omfattende pressedækning er Sorø Jazzen levedygtig også i fremtiden. Nye ideer og positiv kritik er allerede med i planlægningen. For eksempel er både børnejazz, en big band koncert, jamsessions og måske en amatørscene inde i billedet, ligesom en mere effektiv organisering af billetsalget overvejes.

Kommentarer, ideer og kritik er meget velkomment. Kontakt gerne Allan Aistrup på aa@dlgpost.dk

ursula
Ursula Dieterichs come-back på bare fødder i Victoria Teatret var en af festivalens uforglemmelige succes’er.