Fyrtårnsprisen i Sorø gik i år til firmaet Varig Teknik og Miljø, der har speciale i affaldshåndtering. Det konservative byrådsmedlem Sofie Ullerup Torpegaard overrakte prisen til direktør Preben From Hansen, der takkede for prisen. For at vinde prisen er det afgørende, at man har formået at sætte Sorø på landkortet, og det gør Varig med sine innovative affaldssystemer til virksomheder og kommuner overalt i Danmark, Sverige og Norge.

Prisuddelingen fandt sted til Sorø Erhvervs nytårskur, der efter nogle måneders forsinkelse pga. coronarestriktioner mandag aften endelig kunne afholdes hos VKST på Fulbyvej.

Omtrent 150 erhvervsfolk og politikere fra hele kommunen var mødt op til festlighederne, der ikke blev mindre festlige af aftenens konferencier, Carsten, som i mange år har været tilknyttet en større organisation i Vridsløselille og inden da havde oparbejdet stor erfaring i import fra vistnok Sydamerika, via Holland!

Ikke et øje var tørt da Carsten – også kendt som journalist Merete Jensen fra Sorø Avis – foldede sig ud, og med stor brutalitet roastede de fremmødte erhvervsfolk og politikere, dog heldigvis uden lussinger. Og til erhvervschef Laila Carlsens formentligt endnu store glæde; uden at skatteyderne i Sorø skulle punge ud med mere end en ramme øl til den kåde konferencier (se en lille smagsprøve nederst).

Dit Sorø fik disse stemningsbilleder…

Foto: SDL

Malene Frandsen, Erhvervsudviklingsrådet, præsenterer aftenens højdepunkt: Fyrtårnsprisen til en lokal erhvervsdrivende, som har formået at skabe opmærksomhed om Sorø.
Allan Aistrup, Sorø Jazz
Kristiane Nyborg (SF), Jens Nygaard (V), Bo Christensen (C) og Kasper Nygaard (V) underholder Niels Vandrefalk, Holberg Teatret
Anja Funder, Sorø Smerteklinik – ‘den lokale stikker’ ifølge den bramfri konferencier Carsten
Carsten på slap line
Michael von Bülow, formand for Sorø Erhvervsudviklingsråd
Mellem talerne kunne deltagerne nyde liflig bossanova
Signe Foersom, Sorø Kommune
VKST summede af 150 lokale erhvervsfolk og politikere
Til højre formandsskabet i Sorø Handel og Service, Pernille Pedersen og Katrine Skovsgaard
Preben Lemann, Lemann Grafisk og Mette Skjoldan, formand for historieforeningen 1684-1862, blandt medlemmer af netværket for solo-selvstændige
Sorø Erhverv består af erhvervschef Laila Carlsen og erhvervskonsulenterne Ditte Christensen og Niklas Pandell
Preben From Hansen, Varig, modtager fyrtårnsprisen