asfalt 3I den store indsats for at sætte vejene i Sorø Kommune i stand er NCC nu nået til asfaltarbejder i byområderne. Det betyder, at vi går en sommer med masser af vejarbejde i møde. Men vær tålmodige – forude venter et vejnet i god stand og til glæde for alle trafikanter.

I 2013 indgik Sorø Kommune en 15-årig aftale med NCC Roads om istandsættelse og vedligeholdelse af kommunens veje. Ifølge aftalen skulle de første tre år bruges på at bringe de meget nedslidte veje op til standard, og den efterfølgende periode på almindelig vedligeholdelse af veje, cykelstier, asfalterede p-pladser mv.

I løbet af 2013 og 2014 blev de fleste af de nedslidte veje på landet sat i stand. Nu er det byområdernes tur. Det betyder masser af vejarbejde fra nu af og frem til november i både Sorø, Dianalund, Stenlille og Ruds Vedby.

asfalt 4Formand for Teknik og Miljøudvalget, Jens Nygaard, siger:
– Jeg kan kun opfordre folk til at være tålmodige og vise hensyn, når der er vejarbejde. Vi kan glæde os over, at vi inden længe har et vejnet i god stand i hele kommunen. Det har været savnet af såvel borgere som virksomheder, så det er vi mange, der ser frem til.

Fakta
Sorø Kommunes kontrakt med NCC Roads omfatter ca. 490 km kommuneveje, ca. 78.000 m2 pladser (især asfalterede arealer på kommunens institutioner), ca. 66 km asfalterede cykelstier, regulering af rabatter på veje uden for kommunens byområder.

Det vurderes, at ca. 80 procent af kommunens vejnet vil få ny belægning i løbet af de 15 år som kontraktperioden varer.
asfalt 1

asfalt 2