Der er fuld gang i aktiviteterne på Røde Kors Hjemmet i Sorø. I disse dage glæder beboerne sig til, at sangeren og entertaineren Johnny Reimer kommer og underholder med sine kendte sange onsdag den 6. oktober. Han er især kendt for sit hit ”Du burde købe dig en tyrolerhat”.

Samme måned kan beboerne opleve en anden af dansk populærmusiks legender, nemlig Dario Campeotto, der mandag den 18. oktober lægger vejen forbi og synger ”Angelique” og flere andre af sine klassiske pophits.

”Ligesom andre plejehjem har vi efter corona-nedlukningen fået en sum penge fra staten til at forsøde livet for vores beboere. Det er dejligt, at vi nu kan nu give dem nogle ekstra store oplevelser efter den hårde tid med truslen fra COVID-19, hvor beboerne var stærkt påvirkede af at være tvunget i isolation,” siger centerleder Janne Bremholm-Nielsen.

Hun nævner, at beboerne på hjemmet i de seneste måneder har fået oplevelser i hverdagen med underholdning af cirkusartister og danseoptræden. Desuden har hjemmet haft besøg af en isbil, ligesom beboerne har deltaget i ølsmagning og lyttet til forskellige former for musikalsk underholdning.

”Efter corona er vi glade for, at vi i endnu højere grad kan leve op til vores værdier, hvor fokuserer på at skabe trivsel, nærvær, rummelighed, glæde og respekt for den enkelte. Alt sammen med øje for det gode liv for beboerne. Det er fx tydeligt at mærke, at sang og musik øger livskvaliteten. Mange synger med og kommer til at mindes fordums gode stunder. Det er dejligt at opleve,” siger centerleder Janne Bremholm-Nielsen.

Frem til jul har Røde Kors Hjemmet har et tæt aktivitetsprogram med mange flere oplevelser for beboerne.

Centerleder Janne Bremholm-Nielsen – her i dialog med en kollega – mærker, at sange og musik på Røde Kors Hjemmet øger livskvaliteten hos den enkelte beboer. Pressefoto.