Tirsdag den 17. maj venter der alle elever i 2. klasse en helt særlig idrætsoplevelse. Der er nemlig Skoleidrættens Forårsfestival, som i år holdes på Frederiksberg Skole og på Holbergskolen. Begge steder er det de store elever i 8. og 9. klasse som har fået til opgave at strikke et sjovt og alsidigt program sammen for de små elever. Det oplyser Sorø Kommune i en pressemeddelelse.

– Festivalerne bygger på tanken om, at de store elever er en del af planlægningen og afviklingen. De har sammen med deres idrætslærer planlagt og tilrettelagt aktiviteter ud fra nogle overordnede tanker fra hovedudvalget for festivalen. Det er noget, som er helt i tråd med tankerne i den nye skolelov for faget idræt, som netop lægger op til, at eleverne skal lære at kunne varetage planlægning, afvikling og evaluering af aktiviteter for en bestemt målgruppe, fortæller Linda W. Jensen, idrætslærer på Stenlille Skole og Sorø Kommunes repræsentant i Dansk Skoleidræt.

– For de små elever handler dagen især om at komme ud og møde andre elever fra kommunen og afprøve nye og anderledes aktiviteter, som de måske ikke normalt vil gøre i en idrætstime. De vil opleve, at redskaber og regler måske er lidt anderledes, end de er vant til, så på den måde bliver de udfordret både motorisk , tankemæssigt og socialt, siger Linda W. Jensen.

Forårsfestivalerne løber af stablen på Frederiksberg Skole og Holbergskolen tirsdag den 17. maj kl. 9-13.

Forårsfestivalen er arrangeret i samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, DGI og Sorø Fælleskommunale Skolestævneudvalg.