Fredag den 26. september 2014 er Frivillig Fredag, en landsdækkende begivenhed med fokus på det frivillige arbejde i Danmark.

Arrangementet i år har til formål at styrke dialogen mellem de frivillige og politikerne i Sorø. Det vil foregå ved, at politikere, embedsfolk og frivilligcentret følges i bus ud til fire lokale destinationer.

Her vil de omkringliggende foreninger få mulighed for at byde ind og fortælle om deres forening, og hvad de hver især oplever gennem deres frivillige engagement. På destinationerne vil vi alle, såvel frivillige som politikere, fordele os ved rundborde, så der bliver mulighed for en god dialog. Ved hvert bord vil 2 foreninger holde et kort oplæg på ca. 10 min., hvorefter der vil være en halvtimes tid til uformel snak. Til slut vil Borgmester Gert Jørgensen sige et par ord.

Bussens køreplan
14.00 Stenlille Kulturhus
15.30 Dianalund Borgerhus
17.00 Ruds Vedby
18.30 Sorø By

I Sorø Kommune sætter en busfuld politikere, embedsmænd og folk fra frivilligcentret kurs mod fire lokalt udvalgte steder. Stenlille Kulturhus, Dianalund Borgerhus, Hyggekrogen i Ruds Vedby og Holbergcentret i Sorø fungerer som stoppesteder, hvor lokale frivillige spændt venter med fortællinger om deres frivillige engagement. ”Vi glæder os til at politikerne vil komme herud og høre om vores foreninger og vi glæder os til at de frivillige foreninger i og omkring Ruds Vedby vil samles i vores hus den dag”, fortæller Margrethe Frostholm fra Hyggekrogen.

Dialog i øjenhøjde
10 politikere har sagt ja til at deltage i busstop-arrangementet på Frivillig Fredag. Ved rundbordssamtaler får politikerne både forberedte oplæg fra frivillige foreninger og mulighed for at tale med de engagerede frivillige om aktiviteter, udfordringer og det unikke ved at være frivillig i netop deres forening. Foreløbig har 21 foreninger fordelt på de fire steder tilmeldt sig med oplæg. Borgmester Gert Jørgensen deltager også på Frivillig Fredag. Han siger: ”Det er vigtigt at komme ud og lære hinanden at kende. Vi sætter stor pris på de frivilliges fantastiske arbejde og glæder os til en dialog i øjenhøjde”.

…og frivillignetværk
I år giver Frivillig Fredag i Sorø både mulighed for at politikere og frivillige lærer hinanden at kende, og at de frivillige kan netværke med hinanden. Bussen holder 1 time hvert sted, hvor der også vil blive serveret noget godt til ganen. I Stenlille bliver der endda lavet en særlig Frivillig Fredag kage i dagens anledning. ”Derudover efterlader vi noget at drikke og lidt snacks, så de lokale frivillige også kan hygge sig og fejre frivilligheden sammen efter bussen er kørt” fortæller Lone Lisborg, leder af Frivilligcenter Sorø og fortsætter: ”For mange er det vigtigt at der er tid og rum til, at man ikke bare skal skynde sig videre, når først man er kommet i gang med at snakke om, hvad der rør sig i ens forening”.

Busstop-arrangementet er et samarbejde mellem Frivilligcenter Sorø og Sorø Kommune. Se invitationen og læs mere om arrangementet på frivilligcentrets hjemmeside: www.frivilligcenter-soroe.dk.

Alle er velkomne!

For tilmelding og mere information kontakt Caroline Stokholm Clemmensen eller Lone Lisborg, Frivilligcenter Sorø på info@frivilligcenter-soroe.dk eller på tlf. 51359276 / 29417092.

bus