Torsdag den 27. oktober kl. 19.00-21.00 får Sorø Bibliotek besøg af bestsellerforfatteren Katrine Marie Guldager, der vil fortælle om sin nyeste roman Det samme og noget helt andet.

Arvestrid og et skrøbeligt fællesskab

Kender du følelsen af at være i tvivl om din egen familie? Fornemmelsen af, at din søster er lige lidt tættere på jeres mor, end du er? Føler du, at de taler om dig bag din ryg? Hvordan kan du trives i en familie, du ikke stoler på? Og hvorfor blander din faster sig? Det er tanker og følelser, som den kvindelige hovedperson i Katrine Marie Guldagers roman Det samme og noget helt andet gennemgår efter først at have mistet sin bedste veninde, der blev skudt i Nicaragua, og derefter sin far, der omkom i en togulykke.

Det er en roman, der handler om at blive til og om at blive fremmed i sin egen familie. Den handler om arvestrid og om en families skrøbelige fællesskab.

Bag om forfatteren
Katrine Marie Guldager, der er først i 1966 og i uddannet cand. Phil i dansk fra Københavns Universitet i 1994, brød igennem som nyuddannet med digtsamlingen Dagene skifter hænder, der var med til at indlede 90’ernes minimalistiske form. I 1995 udkom hendes anden digtsamling Styrt og efter endnu et år, var hun også romanforfatter. Med andre ord, så er Katrine Marie Guldager en formkamæleon, der er en spot on beskrivelse af hendes virke som forfatter.

Forfatteren er ofte blevet spurgt, om Det samme og noget helt andet er en fortsættelse af hendes selvbiografi lysgrænsen, men selvom fortællingen drager paralleller til hendes virkelige liv, så står hun fast på, at det er en roman.

Du kan læse mere og købe billetter til dette spændende forfatterforedrag på soroebib.dk.

Katrine Marie Guldager Foto: Politikens forlag