Sorø Vinklub
Søren Hvid
57861200

Følg Sorø Vinklub på Facebook

Et godt glas vin
Sorø Vinklub blev dannet i Favørbutikken i Sorø centrum. Det blev et tilløbsstykke og i løbet af kort tid nåede klubben op på mere 100 medlemmer og måtte have lange ventelister. Der har været mange spændende smagninger siden og i skrivende stund har klubben ca. 45 medlemmer, som alle har det til fælles at de elsker et godt glas vin.

Det er ikke én af disse vinklubber, hvor man stritter med lillefingeren og har fine fornemmelser. Det handler heller ikke om, at man er specielt vinkyndig eller skal have særlige kompetencer for at deltage.

Velsmag og viden
Et typisk vinarrangement foregår således: Man mødes ved 19-tiden til smagning af 6-10 vine samt en let anretning, der passer til vinen. Er det for eksempel spansk vin, kunne det være en tapas-anretning. Til arrangementet vil der være en foredragsholder, som regel fra et vinhus/vinfirma, der leverer vinen til smagningen.

Der udleveres et skema, som man kan udfylde – har man lyst. Skemaet beskriver de forskellige sanseoplevelser, der forekommer – smag, duft, farve mv. Skemaet er til eget brug og mest for senere at kunne huske fordele og ulemper ved vinen. Efter smagningen er der mulighed for at bestille og købe vinen.

Alle kan være med
Og så er det ikke specielt dyrt. Det koster 200 kr. pr. år at være medlem. Der afholdes ca. 4 arrangementer årligt – de fleste koster omkring 200-300 kr. og beløbet dækker vinsmagning, foredrag og passende let anretning. Udover kontingentet er det naturligvis ganske frivilligt, om man kan eller har lyst til at deltage i de forskellige arrangementer og man betaler naturligvis kun for de smagninger, man tilmelder sig til.

Man kan læse mere om vinklubben på deres Facebookside eller sende en mail til vinklubben på soroe_vinklub@hotmail.com

sølvpartner