Sorø Internationale Musikfestival 

V/ Merethe Lammert Køhl Hansen
Egevangs Allé 8
4180 Sorø
Tlf. 51 36 13 22

Sorø Internationale Musikfestival på Facebook 

Klassisk med udgangspunkt i klosterkirken
En gruppe ildsjæle driver foreningen, der med stor succes har etableret og løbende udvikler Sorø Internationale Musikfestival. Sensommerens festival er en klassisk musikfestival med udgangspunkt i Sorø Klosterkirke, hvor de fleste af koncerterne opføres. Med tiden er koncertrækken i august udvidet med vinterkoncerter, hvorved de i dag arrangerer ca. 15 koncerter årligt. Udover at arrangere og administrere koncerterne har foreningen som sit formål i bredere forstand at støtte musikalske aktiviteter af høj kunstnerisk kvalitet.

Stor alsidighed
Med tiden har festivalen også bredt sig til en række steder i Sorø; eksempelvis danner Akademiets festsal, Lille Claus, Hotel Postgården og Sorø Kunstmuseum også rammer om koncerter og foredrag om klassisk musik. Genremæssigt er der ligeledes tale om en bred buket af oplevelser; fra de største hits til de smalle genrer, fra mainstream til avantgarde.

Musikerne kommer til Sorø fra hele verden, hvorved festivalen i høj grad lever op til sit navn. Operasangere fra Det Kgl. Teater, svenske organister, georgiske pianister, russiske violinister… Sorø har i årenes løb lagt skønne kulisser til et af store koncertoplevelser. Finalen på sommerens festival i klosterkirken er et tilløbsstykke, ofte med Chorus Soranus, Det Unge Kammerorkester og solister. I 2017 i anledningen af 300-års fejringen af Reformationen dirigerede Svend Lyngberg-Larsen Weyses Reformationskantate og hans 7. symfoni. I 2018 opføres Haydns Missa in honorem Beatissimae Virginis Mariae og hornkoncert af Mozart.

Nem entré
Du kan se den aktuelle koncertoversigt på festivalens hjemmeside. Billetsalget sker primært via Ticketmaster.dk, hvor du nemt hjemmefra kan købe og printe billetter, som forevises ved indgangen. Umiddelbart inden koncerterne er det muligt at købe billetter på Sorø Bibliotek og Bykontor eller kontant/mobilepay ved indgangen. Børn/unge under 18 år har gratis adgang til de af koncerterne, der finder sted i klosterkirken. 

Kunstnerisk leder
Du kan ikke sige om noget om Sorø Internationale Musikfestival uden at nævne primus motor, Merethe Lammert Køhl Hansen – organisten i Sorø Klosterkirke. Merethe blev i 2002 færdiguddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og studerede i 2000-2001 i Paris med prof. Susan Landale (orgel) and prof. Naji Hakim (improvisation). I 2006 kom hun til Sorø Klosterkirke efter siden 2001 at have været organist i Vor Frue Kirke i Kalundborg. Merethe har desuden været korleder for Vestsjællands Kammerkor, Chorus Soranus og stiftede i 2012 Sorø Drengekor.

Kontakt Sorø Internationale Musikfestival 

Merethe Lammert Køhl Hansen, PR-foto
Sorø Klosterkirke. Foto: Sorø Internationale Musikfestival
Akademiets festsal. Foto: Sorø Internationale Musikfestival

sølvpartner