taekwondo

Sorø Taekwon-Do Klub 
Sorø Hallens gymnastiksal
Ringstedvej 20
4180 Sorø
Tlf. 30 23 30 39
president@itfdenmark.dk

Følg Sorø Taekwon-Do Klub på Facebook 

Styrke, balance og ro
Det ser både drabeligt ud, samtidig med at de dystende i Taekwon-Do nærmest ser ud til at udføre en slags dans. Selvom man godt ved, at de ikke slår og sparker hinanden rigtigt, holder man alligevel vejret, når man betragter de hvidklædte sportsudøvere, som kæmper mod hinanden med lynhurtige udfald.

Sætter man sig lidt ind i sportens historie og filosofi, går det op for én, hvor sund denne sport er for både fysikken og den mentale ro. Vi er på besøg ude i Sorø Hallens gymnastiksal for at lære mere om den spændende sportsgren Taekwon-Do.

Sorø Taekwon-Do Klub startede i 2006 som et lille hold i en anden idrætsforening, men er siden vokset til Sorøs største kampsportsforening. Både børn og voksne træner under kyndig vejledning af Thomas Brandt, der er uddannet international instruktør og international dommer i Taekwon-Do.

Træning af krop og tanke
Der er meget mere i Taekwon-Do sporten end to modstandere, der forsøger at blokere for hinandens slag og spark, og selv komme ind på modstanderen med slag af hænderne og spark af fødderne, indtil der er fundet en vinder.

Taekwon-Do er en ældgammel kampsport, som stammer fra enten Kina eller Korea. Tvivlen kommer af, at det første, man kender til denne måde at kæmpe på, er en illustration på et vægmaleri i en hule i Korea, som er malet for ca. 1.500 år siden. Men historikere mener, at Taekwon-Do måske er kommet til Korea fra Kina. Så selve måden at kæmpe på, som senere blev til sportsgrenen, som vi kender den, kan være flere tusinde år gammel. En af de tidlige forfædre til moderne Taekwon-Do hed Soo Bak, som dog måtte igennem mange tilpasninger gennem de følgende hundreder af år, indtil reglerne og den organisation, som vi kender den i dag, blev vedtaget i 1955 i Korea. I Danmark startede sporten officielt i 1968 og har haft en rivende fremgang lige siden.

Navnet Taekwon-Do er sammensat af tre koreanske ord: Tae, der betyder ”foden, der knuser”, Kwon, der betyder ”hånden, der knuser” og Do, som hentyder til en måde at tænke og føle på, den mentale del af sporten, som samtidig er en kultur i sig selv.

tMotion og mening
Med denne gennemgang af sportens filosofi og historie er det meget lettere at forstå både Taekwon-Do sportens baggrund, og hvorfor sporten ikke blot træner kroppen, men også stiller krav til koncentration, præcision og tanke.

I Sorø Taekwon-Do Klub er der flere hold, som træner i ugens løb. Der vil således altid være et hold, hvor du eller dine børn kan få en masse ud af at komme og træne. Der er særlige programmer for 3-6 årige, 6-8 årige, 8-11 årige, 12-14 årige og 15 år+, som træner i Sorø Hallen.

Klubbens børneprogrammer bygger på positiv læring og træning af sociale kompetencer, som du kan læse meget mere om på klubbens Facebookside.  Al undervisning i klubben bygger på en positiv, anerkendende tilgang til træningen af de udøvende og udviklingen af både børn, unge og voksne.

Sorø Taekwon-Do Klub er en udadvendt forening, der arbejder både for livet i lokalområdet og det alsidige foreningsliv i Sorø.

Happy yoga
Udover Taekwon-Do tilbyder klubben kvalificeret yoga i form af ”Happy Yoga”, som er en floworienteret yogastil:

“HAPPY YOGA giver dig muligheden for en fantastisk træning i et varmt og åbent miljø, hvor der er plads til alle, nybegyndere og øvede, store og små, mænd og kvinder,” står der på klubbens hjemmeside.

Sorø Taekwon-Do Klub byder dig velkommen til at besøge Sorø Hallen og ved selvsyn konstatere, om kampsporten og/eller Happy Yoga er noget for dig.

“Ugen efter stod jeg igen bagerst i Taekwondo salen blandt de andre lokale. Jeg har stået klar i den træningssal næsten hver tirsdag lige siden”, fortæller Michelle Henriksen, der siden blev en af klubbens instruktører.

sølvpartner