Folkekulturværkstedet Broby Gamle Skole inviterer til en dag med Menuettraditioner i Danmark. Det sker lørdag den 15. oktober kl. 14-23.

På denne dag kan du opleve foredrag, danseværksted og bal. Deltagerne vil høre om de folkelige menuettraditioner fra Randersegnen og deres historie, lære at danse dem til autentisk musik og afslutte med et bal med menuetter og andre traditionsdanse fra egnen.

Det er kun få steder i Norden, menuet har levet som en folkelig tradition mod vor tid, egentlig kun i Danmark og i Øster Botten i Finland. Fra flere indsamlingsture fra slutningen af 1970-erne og i begyndelsen af 1980-erne har det været muligt at dokumentere brugen af menuet i to områder på Randersegnen og på Ærø. I Støvring i Randers var det muligt at indspille en folkelig menuet på video.

På Folkekulturværkstedet Broby Gamle Skole bliver der arbejdet med en variant af menuetten fra Bjerregrav vest for Randers. Og danset en Firetur, som i ældre tid afsluttede menuetten i Støvring og Mellerup. Foruden rækkedansen menuet vil der blive inddraget forskellige ture og danse fra Randersegnen.

Program:
14-16 Musikalsk samvær, foredrag, billeder, kaffe
16-18 Danseværksted, instruktion i menuetter
18.30 Middag
20-23 Bal med menuetter og andre tilhørende danse, kaffebord

Priser:
Eftermiddag 100 kr., 80 kr. for medlemmer, Middag 90 kr.
Aften/Bal 100 kr., 80 for medlemmer

Tilmelding til Inge Daniels Beck idb@post6.tele.dk eller tlf. 20467812.
Betaling på dagen eller forudbetaling til MobilePay, 8480XR, Folkekulturværkstedet, anfør Menuet og navne.

Pressefoto