Folkeuniversitetet i København og Sorø Kunstmuseum har sammen udviklet et nyt kursus, hvor underviserne vil se nærmere på de paralleller, der op gennem historien kan trækkes mellem billedkunsten og litteraturen. Deltagerne bliver præsenteret for de fælles motivkredse og emnefelter, som har præget forskellige perioder i kulturhistorien frem til i dag.

folkeuniI løbet af ti undervisningsgange vil deltagerne blive klogere på billedkunstnere og forfatteres fælles virkemidler og være med til at finde eksempler på gensidig afsmitning, inspiration og samarbejder mellem de to typer kunstnere.

Deltagerne kommer med på en rejse fra de russiske ikoners illustration af Bibelens ord, bl.a. over nationalromantikken hos Oehlenschlæger og Eckersberg til fokus på kroppen hos Bjørn Rasmussen og Christian Lemmerz.

Kursets primære fokus vil ligge på den danske litteratur og billedkunst – med enkelte afstikkere til udlandet.
Kurset finder sted ti tirsdage fra d. 9. februar til d. 19. april kl. 17.15-19.00. Det koster 1007 kr. at deltage, og tilmelding foregår på www.fukbh.dk.

Folkeuniversitetet i København er et tilbud til alle nysgerrige mennesker. Der er ingen adgangskrav og ingen eksaminer. Vi formidler videnskab til alle, der har lyst til at lære noget nyt. Folkeuniversitetet udbyder mere end 500 kurser og forelæsningsrækker hvert år, og det er muligt at gå på Folkeuniversitetet dagen, aftenen, i weekenden og i sommerferien. Folkeuniversitetets undervisere er alle universitetsuddannede, og undervisningen foregår på et højt fagligt niveau.