Sorø Roklub bedst placeret klub ved Euro Slides i Gladsaxe Hallen – 54 Sorø-roere sprang i maskinerne flere gange!

Sorø Roklub var stærkt repræsenteret i kampen om placeringer, guld-, sølv- og bronzemedaljer ved dette års Euro Slides, hvor 200 hold kæmpede i 25 klasser om placeringer og medaljer i 2-, 4- og 8- slide. Klubben mødte til start i 13 af de 25 klasser med 54 roere: 29 talentfulde unge 12 – 16 årige juniorer, 17 voksne mænd og 8 voksne kvinder. Af anmeldelsen fremgår roernes navn og alder, men inden starten skal alle vejes, idet vægten sammen med alder indgår i handicapberegningen.

Sorø Roklubs talentfulde og stærke juniorer viste rigtig gode takter i det forskellige løb og vandt 4 førstepladser i konkurrence med flere VM-deltagere.

Junior C-roerne (12 – 14 år) åbnede med 2- slide. Makkerparret Kamilla K. Johansen og Iben From lagde ud med en flot 4. plads efter Odense, Holstebro/Stevns og Bagsværd. I samme løb blev klub-kammeraterne Astrid Brehmer og Amalie Munch nr. 8 med 3 Sorø hold på 10. – 12. pladsen: Thea Lindblom og Nanna Beck Petersen, Sara Hundstrup og Camilla Bendtsen og Sarah Wittusrose og Klara Christensen, mens Astra Gervil og Freja Liv Holmark kom i mål på 14.pladsen. I løbet deltog 16 hold.

Charlotte Johansen, Iben From, Freja Skov Christensen og Kamilla K. Johansen sprang senere i 4- sliden og kæmpede mod en stærk kombination Bagsværd/Holstebro/Stevns, som vandt i 2.04.4 –
tæt fulgt af KR og med Bagsværd/Sorø ved Asta Gervil på 3. pladsen. Sorø kvartetten roede i mål lige uden for medaljerækken – på en 4. plasen og med KVIK på 5. pladsen.

De unge roere sluttede dagen af i 8- slide, jun. DCBA, hvor Thea Lindblom, Nanna Bech Petersen, Asta Gervil, Freja Liv Holmark, Klara Christensen, Sarah Wittusrose,Victoria Munch og Astrid Brehmer roede sig i mål på 5. pladsen i 2.10.9. Bagsværd vandt med Rocenter Aarhus på 2. pladsen og Falkenberg/Halmstad/Mölndal/Stockholm/Öresjö på 3. pladsen.

Makkerparret Mike Petersen, regerende Årgangsmester i single sculler, og Sigurd Nielsen var helt suveræne i 2- slide junior CD, som de vandt suverænt i 2.01.7 foran Bagsværd i 2.05. I samme løb roede klubkammeraterne Emil H. Renner og Jannick Wly Andersen sig i mål på en 14. plads. I løbet deltog 20 hold.

I mesterskabet bedst besøgte løb jun. AB 2- slide var Jakob Lillelund og Jens Graudal, helt suve-ræne og gav flere JVM-deltagere baghjul. Makkerparret lagde hårdest ud af de 29 mandskaber og kom i mål i den suverænt bedste tid 3.27 – 6 sekunder foran Roskilde I og Roskilde III, som kom i mål på en delt 2. plads i 3.33. Klubkammeraterne og debutanterne Oliver Sørensen og Matias Lang Sørensen roede et rigtig godt løb og kom i mål på en flot 12. plads i 3.39.5.

I 4- slide jun AB, hvor der deltog 16 hold, satte Jakob og Jens sig sammen med Anders Lindblom og Peter Sloth. Den stærke kvartet kom hurtigst fra start og tog føringen, som de holdt alle 1000 meter. Sorø-kvartetten tog guldet i 3.35 med Roskilde II på en delt 2.pladsen med Bagsværd/KR i 3.38 og Bagsværd/Roskilde på 3.pladsen i 3.39.3. Blandt deltagerne var flere roere, som har været til JVM i sommer, bl.a. Lyngby Roklub som roede i mål på 7. pladsen i 3.42.1. Sorøs Oliver Søren-sen roede i mål på 11.pladsen i kombinationen Odense/Sorø

I 4- slide jun. AB, piger stod kampen mellem 8 hold. Sorøs Ida langkjær, Ida Balslev, Astrid Thougaard Steensberg og Ida Brehmer kom rigtig godt fra start og lå lige med Bagsværd ved 500 meter, som tog føringen de sidste 500 meter. Bagsværd tog guld i 3.42.5 og Sorø tog sølv i 3.48.5 efterfulgt af Falkenberg/Mölndal/Nordslesvig på 3. pladsen i 3.52.

17 stærke og talentfulde juniorer sprang senere i 8- slide og konkurrerede mod 10 andre hold. Sorø I: Anders Lindblom, Andreas Sloth, Jakob Lillelund, Jens Graudal, Ida Langkljær, Ida Balslev, Astrid Steensberg og Ida Brehmer var helt suveræne fra start til mål. De kom i mål samtidig med Bagsværd/ Mölndal/Odense i 1.57 – en delt førsteplads, og med DSR/Lyngby/Roskilde på 3. pladsen, DSR/Lyngby på 4. pladsen og Bagsværd/Sorø ved Oliver Sørensen på 5. pladsen.

Sorø II: Mike Petersen, Sigurd Nielsen, Emil H. Renner, Jannick Wly Andersen, Matias Lang Sø-rensen, Camilla Bendtsen, Charlotte Johansen og Sara Hundstrup roede i mål på 9. pladsen foran Bagsværd/Fredensborg og Bagsværd II.

Mastersroerne var skarpe i medaljekampen
Sorøs mastersroere 17 mænd og 8 kvinder satte også deres præg på Euro Slide i 4- og 8- slide. Klubbens mandlige roere har roet udtagelsesløb i klubben forud for sammensætning af de 4 hold.

Sorø III Lars Bo Andersen, Martin Tangø, Bo Vilhelmsen og Steve Istvan roede i den åbne klasse i 4- mod en stribe af Danmarks bedste eliteroere, hvor de roede i mål på 6. pladsen i 3.18.4. DRC II Steffen Bonde, Hans Christian Sørensen, Henrik Stefansen og Jacob Barsøe vandt i 2.59.5, foran DRC I i 3.01.5og Bagsværd i 3.07.5.

I 4- slide masters var der 9 hold, heraf 3 Sorø hold. Sorø I med Bjarne Hjorth, Christian Mølvig, Thomas Larsen, Klaus Hjorth roede i mål på 2. pladsen i 3.37 efter guldvinderne fra Hellerup. På 4. pladsen kom Sorø III Uffe Søgaard, Peter Lindblom, Peder Lillelund og Thomas Thougaard i 3.42.5 og Sorø IV Gert Iversen, Henrik Jørgensen, Jens Eriksen og Torben Christensen roede i mål på 8. pladsen i 3.56.4 – foran Bagsværd.

Sorøs 8 masters kvinder satte sig i hver sin 4- slide i konkurrence med 4 andre hold. Sorø kvartetten Birgit Juel-Hansen, Gitte Niven, Laila Hjorth og Merete Busk roede sig i mål til bronzemedaljer (4.15.3) efter guldvinderne fra Fredensborg (4.12.1)og sølvvinderne fra DSR/Lyngby (4.12.3) og med Sorøs II med Annika Lindkvist, Ruth Köster, Anne Brehmer og Bonnie Lund på en delt 4. plads med Bagsværd i 4.24.5 foran Öresjö.

Senere kastede alle 8 sig i 8- sliden i konkurrence med 2 andre hold. Kombinationen DSR/Fredens-borg/Lyngby/Nordslesvig snuppede guldet foran Sorø, som tog sølvet foran Bagsværd.

Sorøs masters herrer stille op i 8- slide med 2 hold og begge hold roede til medaljer. Kombinationen DSR/KVIK/Skjold/ vandt i 1.47.2 foran Sorøs Klaus Hjorth, Lars Bo Andersen, Thomas Thougaard, Gert Iversen, Peter Lindblom, Henrik Jørgensen, Jens Eriksen og René Andersen vandt sølv i 1.48.5 foran Sorøs bronzevindere Bjarne Hjorth, Christian Mølvig, Bo Vilhelmsen, Peder Lillelund, Uffe Søgaard, Martin Tangø, Steve Istvan og Thomas Larsen, som kom i mål i 1.52.5 foran Bagsværd.