Café inTro, den diakonale café i Absalonsgade, har netop modtaget 12.500 kr fra foreningen ”Lederne Vestsjælland”. Pengene er faldet på et tørt sted, for caféen har i lighed med kommercielt drevne caféer savnet indtægter under mange måneders coronalukning og efterfølgende nervøsitet blandt gæsterne.

Ved årets begyndelse blev udbetaling af offentlige tilskud blandt andet brugt til at fylde huller i sidste års regnskab. Derfor rakte bevillinger og salg i den frivilligt drevne café kun frem til september måned. Kassen var tom, men indsamlinger i kirkerne, tilskud fra private og donationer fra Lions samt Y’s Mens klub redede caféen. Pengene fra Lederne Vestsjælland kommer oveni og sikrer driften frem til offentlige bevillinger i det nye år.

”Caféens bestyrelse og frivillige er taknemmelige over, at der således ikke skal ændres på caféens koncept,” siger bestyrelsesformand Jørgen Erik Larsen.

”Det er stadig hensynet til gæsternes behov for samvær, støtte og anerkendelse, der er i centrum og ikke hensynet til indtjening på driften.”

Sammen med frivilligkoordinator Annie Bech Poulsen glæder han sig til fortsat at kunne lade strøgkunder og stamgæster møde hinanden i de hyggelige lokaler midt i Sorø by.

Pressefoto