Kristine Poulsen
Kristine Poulsen
???????????????
Merethe Køhl Hansen

Kristine Poulsen er vinder af dette års Emerging Artist Competition ved the School of Music, University of Missouri. Hun er desuden blevet udtaget som performer ved the NFA National Flute Convention 2014 i Chicago, hvor hun skal spille Vagn Holmboe’s Sonate for Fløjte på koncerten From Across The Pond. Hun har været solist med Vestsjællands Kammerorkester samt The Danish Concert Band, sidstnævnte med sin roste opførelse af Philip Sparke’s A Lindisfarne Rhapsody.

Kristine Poulsen giver den 3. koncert i Sorø Internationale Musikfestival 2014. Det sker i klosterkirken onsdag den 16. juli kl. 20.00. Hun akkompagneres af Merethe Køhl Hansen, der er kunstnerisk leder af Sorø Internationale Musikfestival og organist og dirigent ved Sorø Klosterkirke.

I løbet af de seneste år har Kristine spillet med nogle af de fineste orkestre i Danmark, som f. eks. Det Kgl. Kapel og Copenhagen Philharmonic. Hun er ligeledes en aktiv kammermusiker og har givet adskillige koncerter rundt i landet, blandt andet med sin forhenværende trio bestående af Eva Østergaard (tidl. solofløjtenist, Det Kgl. Kapel) og pianisten Kirsten Beyer Karlshøj. Hun har desuden givet talrige koncerter med Det Kgl Danske Musikkonservatoriums Rosenørns Ensemble med værker som Debussy’s Trio for fløjte, harpe og viola, Mozarts Fløjtekvartet i D-dur samt Bachs Triosonate fra Musikalisches Opfer.

Kristine er født og opvokset i Slagelse. Hun er solistuddannet fra Det Kgl Danske Musikkonservatorium hos docenterne Toke Lund Christiansen og Henrik Svitzer og har desuden studeret ved Conservatoire National Superieur de Musique et Danse de Lyon hos de internationalt anerkendte proffesorer, Philippe Bernold og Julien Beaudiment (solofløjtenist, Los Angeles Philharmonic).

Kristine Poulsen har siden 2013 været bosiddende i Columbia, Missouri, USA. Hun er ansat som Teaching Assistant i fløjteklassen ved School of Music, University of Missouri og kan i øvrigt opleves som solist samt med the Odyssey Chamber Ensemble og Missouri Symphony Orchestra.

Program:
Gabriel Fauré (1845-1924): Sicilienne, op. 78
A.F. Kropfreiter (1962): Vier Stücke for fløjte og orgel
Jehan Alain (1911-40): Trois Movements for fløjte og orgel
Jehan Alain: Litanies for orgel

Pause

Pierre Octave Ferroud (1900-36): Trois Pièces for solo fløjte
1. Bergère
2. Jade
3. Toan-Yan

J.S. Bach (1685-1750): Sonate i Es-dur BWV 1031
1. Allegro Moderato
2. Siciliana
3. Allegro

Otar Taktakishvilli (1924-89): Aria